Det våras för LUGI!

LUGI går på som en smärre ångvält efter EM uppehållet. Segern borta mot Ricoh med 24-18 var lundensarnas tredje i följd och därtill den fjärde i rad på bortagolv.

Utan att på något sett glänsa gjorde LUGI vad som krävdes för att utöka sin poängskörd. Blott 18 insläppta vittnar om att LUGI har ett av elitseriens bästa försvar. Ricoh kom ingen vart i deras uppställda anfallsspel. LUGI:s defensiv var snudd på genuin.

Solnalaget, som varit något av ett "boogieteam" för LUGI var med tillställningen fram till 6-5 i hemmafavör. Sedan tog "vinrött" ett definitivt farväl i målprotokollet. Vilket ledde till en betryggande tremålsledning i paus, 10-13.

Efter sidbytet hade sedan gästerna en nästintill behaglig resa framemot slutsignalen. Utan att förringa Ricohs insats påminde den andra akten som en behaglig tipspromenad i Stadsparken vilken söndag som helst. Ricoh utgjorde aldrig det definitiva hotet den här gången.

"Vi ska vara som bäst till våren". Ett citat LUGI tränaren Tomas Axnér baserat ut vid åtskilliga tillfällen den här säsongen. Nu är det hög tid att ta handbollsprofessor Axnérs ord på allvar. LUGI ser ut att gå en synnerligen intressant handbollsvår tillmötes.

Segern mot Ricoh förde upp LUGI  på en femteplats, två poäng ifrån de viktiga tredje respektive fjärdeplaceringar.

- Vi har en viktig hemmamatch redan på torsdag mot Guif. Kan vi vinna den kan vi blicka uppåt i tabellen. Först och främst vill vi säkra slutspelsplatsen, förklarade Tomas Axnér före den angenäma tågresan hem till lärdomsstaden.

Att Zoran Roganovic vill göra ett snyggt avslut i LUGI, innan det stundande äventyret i HK Malmö nästa säsong, visade han med all önskvärd tydlighet prov på den här gången. Zoran blev matchen matchens bäste målskytt med sina nio baljor och tillika utsedd till LUGI:s bäste aktör.

- Det är precis så här vi vill se Zoran, fortsatte Tomas.

Förutom Zorans heroiska insats så fanns där fler i LUGI värda ett lovord. Simon Jeppssons  välriktade skytte håller i sig. Sedan gör på nytt målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud  en lysande insats. Dessutom var det kul att skåda att vänstersexan Niklas Gudmunssons slutspelsform börjar närmar sig. Mot Ricoh bidrog den gode "Gummi" med fyra mål, varav samtliga var spelmål.  

 

Ricoh-LUGI 18-24 (10-13)

L: Zoran Roganovic 9, Simon Jeppsson 5, Niklas  Gudmundsson 4, Hampus Jildenbäck 3, Jakob Wickman Modigh, Andreas Arrman, Alfred Jönsson. 

Utv: Ricoh: 3x2min

LUGI:  3x2min

Text: Stefan Hegenius 

Fler nyheter från Herrar