Dag 1 på nya jobbet för Hallberg

Att Anders Hallberg är tillbaka i LUGI har väl inte kunnat missats i nyhetsflödet för de som är LUGI-supporter. Att kanske någon missat det för att hålla reda på alla sensationer i EM och kamp om kvalplatser till OS är dock fullt förståligt.

Idag (torsdag) var det första träningsdagen för Anders i LUGI. Anders var vid framträdandet på LUGI-galan i december inte helt främmande för att komma tillbaka till LUGI någon gång men att det skulle gå så snabbt?

-       Då visste jag inget, det är många olika faktorer som påverkat detta som inte var kända då. Allting om övergången till LUGI nu har skett på de senaste två veckorna säger Anders.

-                    Livet som handbollproffs är nog inte den dans på rosor som en del tror, man lever i en handbollsvärld där inget annat existerar. Och det passar säkert många. Från morgon/förmiddagspasset tills att eftermiddagspasset och ev. möten genomförts så umgås man hela tiden och det pratas bara handboll. Det passar nog mig bättre med Tomas handbollsfilosofi fortsätter Anders.

Anders har redan magasinerat familjens möbler hemma hos föräldrarna men den 1 april är det flytt till villa i Limhamn. Anders fru arbetar redan i Malmö.

Bildtext: Anders Hallberg på sitt första träningspass med laget idag, här i samtal med Tomas Axnér

Anders pratar mycket om den svenska lagandan och att det alltid varit Sveriges styrka i handboll. Och den stämmer bra överens med LUGI:s filosofi menar Anders.

-       I BSV (Bjerringbro Silkeborg Håndbold) är medelåldern kanske 30-31 år och alla är fullutbildade handbollsspelare. Och det är väldigt mycket kamp på individuell nivå, d v s man måste ha ”skarpa armbågar” för att bevaka sin position och plats. Det spelsystem som vi hade passade kanske inte mig fullt ut och trots löften att det skulle ske förändringar så blev det inget av det.

-       Det var mycket mer mängd handboll i BSV, det är en skillnad med LUGI och Sverige.

Anders har spelat med de flesta som är med i LUGI idag. Undantagen är Andreas Arrman och Alfred Jönsson.

-       Tomas har kvar samma filosofi och grunder som tidigare som gör att det säkert ska å bra att komma in i gänget igen. Det gillar jag. Och det är samma kommentarer och tugg i omklädningsrummet som det var när jag lämnade LUGI säger Anders efter den första lagträningen.

Anders hälsas välkommen till LUGI igen och naturligtvis önskas både han och hela laget till framgång.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Bilder från träningen

Fler nyheter från Herrar