Arenan återerövrad, LUGI vann El Clásico

Ge mig ett L…..Ge mig ett U….. Ge mig ett G…..Ge mig ett I….Vad blir det …..

Så startade Basti Rasmussen återsamlingen i omklädningsrummet efter matchen när hans moderklubb blivit besegrat och LUGI stått för en fantastisk laginsats som gav resultatet 30-28 med LUGI som hemmalag.

Bildtext: Basti körde sin LUGI-ramsa efter matchen, här tillsammans med Andreas Arrman

Tomas Axnér berömde hela laget för deras insats, trots att både Simon Jeppsson och Jakob Wickman-Modigh mer eller mindre gick på knä så lyckades de tillsammans stå för fyra mål i slutet som varken LUGI eller Ystad kommer att glömma i första taget.

-       Det är starkt att göra 30 mål på Ystad menar Tomas Axnér

Ystad började bäst och hade en ledning med 2-5. LUGI kom tillbaka och plötsligt kom LUGI igång. 2-5 blev 5-5 och så var det match igen. Lagen följdes åt till 8-8 då LUGI gjorde ett ryck till 13-8 som var ställningen i halvtid. Många av de som var klädda i vinrött på läktarna började slappna av men det gjorde inte Ystads supportrar och spelare.

LUGI höll avståndet i målprotokollet till 19-13 då det gått ca 39 minuter av matchen. Då hände det som inte fick hända sett med LUGI-ögon. Först åkte Paradis ut på 2 minuter tätt följt av Hallberg och Jildenbäck. Plötsligt var LUGI bara tre utespelare. Trots detta underläge i spelare lyckades Simon Jeppsson göra ett LUGI-mål!!!!

Bildtext: Samarbetet mellan Simon och Jakob fungerade bra

Men det tog på krafterna och Ystad kom närmare och närmare i antal gjorda mål. Som närmast var det 25-24 till LUGI efter ca 54 minuter. Ystads anhängare började känna vinstvittring. Men det var då teamet Simon Jeppsson och Jakob Wickman-Modigh trädde in och stod för fyra mål samt att ”gamla” Gummi fick till ett kantavslut som i fornstora dar som ställde Anders Persson i Ystads-målet.

I Ystad ska Anders Persson ha ett stort beröm för många frilägesräddningar samt även Oscar Zareba som fick fart på anfallet i Ystad.

Bildtext: Jakob jublar efter ett av sina mål i slutet av matchen

I LUGI har vi nämnt Jakob och Simon. Torbjörn Sittrup-Bergerud gjorde en mycket bra första halvlek och sedan måste vi också nämna Zoran Roganovic, Andreas Arrman och alltid luriga Hampus Jildenbäck. Säkert är någon glömd.

-       Vi visar idag att vi kan genomföra matchen som ett lag. Det var vår styrka idag säger Zoran Roganovic.

-       Vi fick resultat på vår träning, se hur Jakob och Simon slet i slutet trots att de var väldigt trötta fortsätter Zoran. Ingen kan gå säker när vi har en sådan här dag.

Matchfakta

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar