Anders Hallberg åter i LUGI

Anders Hallberg återkommer som spelare i LUGI HF. Anders har spelat en och en halv säsong i danska storklubben BSV men avbryter nu sitt kontrakt där och återvänder hem till Sverige och Elitserien. Avtalet är för resten av denna säsong och har finansierats av LUGIs samarbetspartner Stefan Holst på ICA Malmborgs i Lund.

- ”Jag är otroligt glad över att vi har hittat en lösning.  LUGI är den klubben som ligger mig närmast om hjärtat, så när möjligheten dök upp så var det något jag ville göra.  Jag vill ha mer speltid och en större roll i laget än vad jag har haft i Danmark. Möjligheten att spela för Axnér och tillsammans med mina gamla lagkompisar  igen var avgörande i beslutet och nu ser jag väldigt mycket fram emot att få dra på mig den vinröda tröjan ”, säger Anders Hallberg.

LUGI gläds att få tillbaka en spelare som Hallberg. Anders sätt att vara på planen och i omklädningsrummet är oerhört värdefullt.  ”Han kommer att bära upp klubbmärket med stolthet och förhoppningsvis hjälpa laget att spela jämnare under våren”, säger Sportchef Emme Adébo.

- ”Med Anders får vi klubbhjärta och en balans på nio meter där vi har många unga spelare. Eftersom jag har haft Anders som spelare innan så känner jag till alla hans kvaliteter på och utanför planen.  Med Anders i truppen tål vi skador samt har fler alternativa konstellationer. Nu är det upp till mig att hitta rätt uppställningar”, säger LUGIs tränare Tomas Axnér.

 

Fler nyheter från Herrar