Vi hälsar Ystads IF välkomna!

Derbyna mot ”Di vide”, Ystads IF, har kommit att kallas El Clásico då det är den mest frekvent spelade matchen för dessa klubbar! Det har också utspelat sig otaliga slutspelsdrabbningar och även SM-finaler mellan just dessa klubbar. På ungdomssidan finns en härlig och positiv rivalitet och det är en härlig nerv att gå in i match mot Korsvirkesstadens riddare! Krutröken har knappt lagt sig från förra säsongens kvartsfinalserie som Ystad så snöpligt vann.

Ystads IF är en förening i medgång. Inom kort står den nya Arenan klar och klubben har gjort en rejäl upprustning av truppen de senaste åren, krönt av monstervärvningen av Kim Andersson. Kim kan vara den bästa spelaren som någonsin har spelat i Elitserien och det bästa med honom är att han är en väldigt ödmjuk sportsman som står för en härlig spelstil, där ibland assist är viktigare än att ta egna avslut. Även den icke så insatte har ju koll på Kims framfart i landslaget och inte minst i Kiel där han som nyckelspelare har vunnit allt som går att vinna. En sådan spelare förtjänar respekt.  Vi vinröda önskar ju dock givetvis att vårt försvar får träff på Kim och minimerar hans påverkan på matchen. YIF är ju inte bara Kim Andersson. Raketen Lukas Nilsson på vänsternio är extremt explosiv och målfarlig. Utöver dessa herrar har man en av Elitseriens skickligaste mittsexor i Martin Bager som med ovan nämnda skyttar också får många inspel. I målet har man rutinerade Anders Persson som får räknas som en av landets skickligaste bollmotare. Truppen kompletteras med många unga talanger.

Har hemmalaget någon chans mot denna starka upplaga av YIF? Svaret på den frågan är ett rungande JA. Årets upplaga av LUGI är ett rivigt och hungrigt manskap med en härlig entusiasm. Trots att laget tappat tunga pjäser de två senaste åren har de nya visat gott gry och härlig attityd. Laget spelar med en härlig frenesi och jag bedömer det som att laget har kapacitet att rubba samtliga lag i serien i vår hemmaborg! Det kommer krävas ett stort stöd från hemmapubliken som senast mot Kristianstad och kanske lite till! På plan hoppas vi återigen se Torbjörn Sittrupp Bergerud spika igen sin kasse med hjälp av ett ramstarkt och bestämt försvarsspel. I anfallsspelet är laget mer komplett efter att skytten Zoran Roganovic kommit tillbaka efter skada. På mittsex är det en ynnest att få skåda urkraften i Jakob Wickman Modighs stångande. Men till syvende och sist är det en rejäl laginsats som krävs för att lugga toppkonkurrenter på poäng! Alla måste bidra!

Varmt välkomna till batalj i Arenan!

Heja ivrigt men sportsligt!

Klä dig i vinrött! Forza LUGI!

 

Emme Adébo, Sportchef, LUGI Handboll

Fler nyheter från Herrar