Vi hälsar Redbergslids IK varmt välkomna!

Elitserien trummar på och vi har äran att bjuda in till ett klassiskt möte i Lund då ”De vita Eleganterna” eller Mesta mästarna, Redbergslids IK kommer på besök!

Det fanns en gång en tid när det var i princip omöjligt att besegra RIK. Laget bestod av idel landslagsmän och SM-gulden staplades på hög. Idag finns inte den kvaliteten i RIK´s spelarkader men mycket av kunskapen och stoltheten finns kvar i föreningen och det har lett till att man lyckats stoppa ett stort fall och återigen är på gång att bygga upp ett stabilt och mycket starkt Elitserielag. Just nu parkerar laget på en 8:e och sista slutspelsplats men ambitionen och potentialen är högre. I förra omgången pressade man serieledarna IFK Kristianstad borta till en jämn match som dock förlorades knappt. Det finns således kapacitet i det här manskapet också! Vi ska se upp för starke mittsexan Mario Lipovac som också styr i mittförsvaret! Det brukar vara sevärda duster mellan honom och vår egen Jakob Wickman Modigh. RIK har tre mycket vassa hot på nio meter. Storskytten Rickard Lönn, artisten Linus Arnesson som har Elitseriens vackraste underarmskott samt speediga högernian Tobias Johansson. Till detta skall läggas två ungtuppar med stor potential i Emil Mellegård och Jonathan Carlsbogård. Då förstår man att RIK kan slå alla lag i serien på en bra dag!

Hemmalaget kommer senast från en mycket meriterande vinst borta mot Hammarby. Bajen hade inte förlorat på hur länge som helst på sin mytomspunna hemmaplan och dessutom laddat upp fansen med fri entré. Att vinna i en tokladdad Eriksdalshall efter att ha vunnit andra halvlek med åtta bollar var en enorm prestation av Axners mannar! Jag tror fortfarande att Bastis segersång ekar i omklädningsrummet! Det vi fick se var en Simon Jeppsson på sitt bästa spelhumör. 11 mål och en mängd andra bra aktioner. De grönvita måtte drömma mardrömmar om ”Die Rote bomber”! Hampus Jildenbäck visade sin skärpa på kanten med ett antal läckra avslut där Japanknorren tog priset! När Zoran Roganovic fick utgå med armbågsskada kom unge Alfred Jönsson in och visade upp sitt härliga register! Men allt som allt var det en laginsats från målvakt, via försvar till anfall som avgjorde för Vinrötts räkning. Det kommer krävas en liknande insats mot RIK för att plocka de två poängen!

Varmt välkomna på en härlig batalj i Sparbanken Skåne Arena!

Heja ivrigt men sportsligt!

Du har väl bokat in LUGIGALAN den 3 dec? Läs mer på hemsidan!

 

Emme Adébo, Sportchef

Fler nyheter från Herrar