Vi hälsar HK Drott välkomna!

Elitserien rullar på och vi ser fram emot ett besök av den anrika Halmstadsklubben HK Drott. Föreningen är en av de stora inom svensk herrhandboll men har de två senaste säsongerna haft problem med ekonomin som också reflekteras i en trupp som inte ser lika stark som ut som tidigare.

Drott är dock inte ett lag att räkna bort. I enstaka matcher har man kapacitet att skaka topplag och inte minst förstauppställningen är riktigt stark. Trion på nio meter Anton Blickhammar på vänsternio, playmakern Nikola Stojcevski och skyttekungen Pontus Zetterman håller hög nivå. På 6m finns bland andra de tidigare U21-landslagsmännen Albin Stenberg och Viktor Hallén. Så visst finns det kvaliteter i Drott och spelare att se upp med. Handboll är en kampsport!
Hemmalaget har fått en bra start på årets Elitserie med poängtapp endast mot tippade topplagen Ystad och Kristianstad. Laget spelar med ett bra tempo och har i de flesta positioner en bra blandning av rutinerat och ungt spelarmaterial. Spelmässigt finns det många nycklar. Att Nemanja Milosevic och Jakob Wickman- Modigh i mittlåset skall vara lika mysiga som badkaret i vår reklamfilm är inget jag tror kommer att ske. Det blir nog tuffa men ärliga tag som vanligt i handbollen! Framåt kan jag tipsa om att vi har två spelare som utmärker sig extra genom att ha många assist! Simon Jepsson 16 st och Alfred Jönsson 12 st assist innebär att det är än svårare för motståndarnas försvarare att fånga upp dessa målfarliga herrar! I målet hoppas vi att Torbjörn Sittrupp Bergerud fortsätter hålla en av ligans högsta räddningsprocent!

Varmt välkomna till en klassisk match i herrelitserien!

Heja ivrigt men sportsligt!

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Herrar