Vi hälsar HK Aranäs välkomna!

Elitserien är nu inne i en hektiskt och härlig period.  Vi ser fram emot att ta emot en nykomling! Aranäs har gjort en exceptionell resa. Likt fågel Fenix reste man sig ur askan sedan man av Liganämnden degraderas från Elitserien och fick börja om i Allsvenskan. Många spelare lämnade laget. De ersattes i princip av endast egna produkter. Med okuvlig vilja, personifierat av tränaren Jerry Hallbäck, har man återigen skapat ett lag som tagit sig till elitserien och nu kämpar man med näbbar och klor för att etablera sig. Vackert!

Laget Aranäs bygger mycket på vilja och kamp. Namnkunnigaste spelaren är vänstersexan Tommy Atterhäll som spelat många år i Sävehof. Vänsternian Jesper Gustavsson har ett kraftfullt skott. Liraren Pontus Mellegård är svårfångad på nio meter. Det finns inte mycket av flärd och lyx i manskapet men en oerhörd inställning till sin idrott. Det fick vi erfara i bortamatchen för några veckor sedan då Vinrött fick anstränga sig till slutet för att bärga båda poängen! Ett varningens finger är höjt för ett kämpande Aranäs!

Vinrött har inlett serien på ett bra sätt. Ett frejdigt och härligt spel i många matcher har gett stor optimism. En optimism som fick sig en liten törn i onsdags i Baltiska hallen där HK Malmö lyckades neutralisera det mäktiga skytte som finns i LUGI. Malmös starka försvar och en storspelande Beutler i mål blev övermäktigt och vårt unga lag behöver lära sig att hantera den typen av matcher också. Vi behöver bli listigare i anfallsspelet och bättre på att styra tempot i den här typen av matcher. Potentialen hos herrar Simon Jeppsson, Alfred Jönsson och Andreas Arrman är skyhög! Kopplat med rutinen hos Zoran Roganovic, Jakob Wickman-Modigh och Nemanja Milosoveic ger det en blandning som när den fungerar är en dödlig mix! Utöver detta finns en uppsjö av spelare som vi bidra! Låt oss hoppas att vi är tillbaka i vinnarspåret igen.

Varmt välkomna på Elitseriehandboll!

Heja ivrigt men sportsligt!

Forza LUGI!

 

Emme Adébo, Sportchef, LUGI Handboll

 

Fler nyheter från Herrar