"Vi är inte slagna på förhand"

Inte mycket talar för en LUGI seger i morgon när laget ställs inför en av säsongens allra svåraste uppgifter, mötet med tabelltvåan Alingsås HK i  Estrad Arena.

- Visst är det så. I likhet med Kristianstad är Alingsås ett oerhört starkt hemmalag. Men vi är definitivt inte slagna på förhand, poängterar, med all rätt, LUGI tränaren Tomas Axnér, efter tisdagseftermiddagens träning.

Som gav en liten jobspost. Kantspelaren Adam Tumba råkade ut för en lindrig hjärnskakning och åker av förståeliga skäl inte med upp till Alingsås.

- Tråkigt, som tur är vi välförsedda med kantspelare. Vi åker upp med 15 spelare, ifyller Axnér vidare.

På senare tid har LUGI en ruggig statistik mot Alingsås. De tre senaste mötena har AKH avgått med segern. Inget som direkt oroar LUGI tränaren med tanke på att när herr Axnér ledde laget säsongen 2013/14, då LUGI vann båda mötena.

Debaclet hemma mot Redbergslid hemma i Arenan är numera ett minne blott, samtidigt som LUGI tagit lärdom av förlusten. Den senaste veckans träningar har varit både bra och fokuserade.

- Vi har gått igenom en rad detaljer som vi ska rätta till, i synnerhet anfallsmässigt där vi satte oss i svåra situationer senast. Vi måste först och främst titta till oss själva och rätta till de saker som behövs åtgärdas. Men grundserien är en lång process, det är ju till slutspelet vi ska vara som bäst, fortsätter Axnér.

Att Alingsås går att tala med gavs det prov på i förra omgången när kölaget IFK Skövde skakade de vice mästarna. I det mötet kom AHK undan med blotta förskräckelsen. Knapp seger med 24-23, sedan den före detta H43 spelaren Måns Gerdtsson blev hjälte med matchens sista fullträff.

Hur som helst, kan LUGI komma upp i samma nivå som den uppe i Eriksdalshallen i det senaste bortamötet med Hammarby, finns där goda möjligher att en eller annan vinröd poäng följer med i bussen hem till Lund.

- Absolut, senast mot RIK hade vi hela 18 tekniska fel. Det ska det inte bli den här gången, avslutar Axnér att i stark vetskap att seriens i särklass bästa kontringslag står på andra planhalvan i morgon.

Avslutningsvis, det börjar som bekant lacka mot jul. För den som vill dryga ut julklappskassan bjuds där ett ypperligt tillfälle. Varför inte satsa en liten slant på match 108 på veckans långenlista. En LUGI seger ger fyra gånger fläsket tillbaka. Väl värt ett försök.

 

Skribent: Stefan  Hegenius

Fler nyheter från Herrar