Två "vinröda" poäng...

..tacka Simon för det!

Att nykomlingen HK Aranäs inte är någon lätt motståndare i sin trånga hemmahall i Kungsbacka fick LUGI erfara när de båda lagen drabbade samman på fredagskvällen.
Till slut blev det två välkomna poäng för lundensarna. En seger som emellertid satt hårt inne. LUGI vann med uddamålet, 27-26, efter pausledning 15-14. Segern förde upp LUGI på fjärdeplats efter sex omgångar.
- Vi får vara nöjda med vår inledning även om poängtappen mot Ystad och Kristianstad var tunga, sa gästernas mittsexa Jakob Wickman Modig till Tv 4 sport efter slutsignalen.
Den inledande halvleken ble precis som siffrorna, indikerar om väldigt tight. Det tog gästerna tio minuter för att ta ledningen i matchen, när LUGI:s för dagen bästa aktör, Simon Jeppsson, såg till att det stod 5-6 elljustavlan. Därefter tog Aranäs på nytt ledningen, 7-6. För övrigt sista gången Jerry Hallbäcks manskap var i före i målprotokollet. Två spelare som starkt bidrog till att LUGI inte kunde göra ett ryck i den första halvleken stod att finna i hemmalagets målvakt och tillika födelsedagsbarnet Daniel Bergqvist. Han tillsammans med Pontus Mellegård såg till att LUGI:s ledning efter 30 minuters spel inskränkte sig till ett ynka mål.
I inledningen av den andra akten tog LUGI kommandot, två snabba mål av Gustav Sjölin och Simon Jeppsson betydde 14-17. Och man hade på känn att gästerna skulle göra det definitiva rycket. Men ett stundtals slarvigt passningsspel av gästerna med passningar som låg i höjd ankelnivå ledde till Aranäs, delvis, bjöds in i matchen. Ändå var det LUGI som var det bättre laget och borde stängt den här matchen på ett tidigare stadium.
- Visst, vi hade lägen att göra det. Vid ställningen 14-11 bränner vi två bra lägen. Mål där hade betytt 16-11 och jag är säker på att våra segersiffror hade blivit större, sa LUGI- tränaren Tomas Axnér före bussresan hem till lärdomsstaden.
När nio återstod gjorde den för dagen synnerligen alerte vänstersexan i LUGI, Gustav Sjölin, sin tredje fullträff i matchen, vilket ledde till en fyramålsledning, 26-22.
- Det blev lite onödigt spännande på slutet. Samtidigt hade jag nästan räknat med det här scenariot. Aranäs borta är fruktansvärt sega att möta, fortsatte Tomas, som givetvis var nöjd med de två poängen.
Aranäs inledde matchen med ett "snett" 5-1 försvar i riktning mot LUGI:s högernia Zoran Roganovic. Visst, Aranäs raderade Zorans skytte med "glömde" samtidigt bort LUGI:s andre kanonjär vänsternian, Simon Jeppsson.  
- Simon tar sitt ansvar gör det bra i deras försök att ta bort Zoran. Men samtidigt är det hans jobb, avrundade Tomas Axnér besöket i Kungsbacka med.
Som sagt, en stor guldstjärna i kanten till nämnde herr Jeppsson. En ros går även till vänstersexan Gustav Sjölin som gjorde sina tre mål i synnerligen viktiga lägen. Sedan gör som alltid tunge Jakob Wickman Modig på linjen sitt jobb både framåt och bakåt. Tre mål den här gången på lika många försök vittnar om effektivitet. Man får man heller inte glömma bort målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud som bland annat stod för två straffräddningar när Aranäs var på gång.
Helhetsmässigt vann LUGI helt rättvist, trots den knappa segermarginalen. Närmast väntar tabelljumbon HK Drott hemma i Arenan på torsdag. Två nya friska  poäng då skulle suttit som en smäck inför det stundade derbyt mot HK Malmö i Baltiska hallen.
Skribent: Stefan Hegenius 

Fler nyheter från Herrar