Simon Jeppsson flest spelmål i Elitserien

LUGI har nu ett lite längre speluppehåll bl a på grund av landskamper. Nästa match för LUGI är den 18 nov då Redbergslid kommer på besök till Lund.

Hittills har LUGI spelat 10 matcher och vunnit 7 av dem samt 1 oavgjord vilket ger en fjärdeplats på 15 p för tillfället. Men alla lagen har inte spelat lika många matcher så det kanske inte är 100 % rättvisande.

Bildtext: Simon Jeppsson 48 spelmål hittills

Den interna skytteligan leds av Simon Jeppsson som gjort 48 mål varav alla är spelmål på 10 matcher. Det är faktiskt den spelare som gjort flest spelmål i hela Elitserien hittills där Josef Pujol i Hammarby kommer tätt efter med 47 spelmål. Det var kanske den sista stürmerfoulen i väst mot LUGI som gjorde att han inte kom ikapp. Som tvåa internt hamnar Zoran Roganovic på 39 mål. Men han har ”bara” spelat 7 matcher eller kanske 6,5 eftersom han fick lämna efter halva matchen mot Hammarby. Sedan följer Hampus Jildenbäck, Andreas Arrman, Alfred Jönsson och Jakob Wickman Modigh tätt efter. Det är 6 spelare som de flesta målen har fördelats på vilket är en bra bredd på målskyttet.

 Bildtext: LUGI:s interna statistik över spelade matcher och antal mål (Klicka på bilden för förstoring) (Lars-Erik Nilsson)

Skytteligan totalt i Elitserien leds av Pontus Zetterman (Drott) och Lukas Nilsson (Ystads IF).

I MEP-ligan (Most Effectiv Player) Sittrup Bergerud den som ligger överst av LUGI-spelarna med 29,45 poäng. Som god LUGI-tvåa kommer Simon Jeppsson tätt följd av Jakob Wickman Modigh.

I målvaktsligan ligger Torbjörn totalt på en andraplats i Elitserien efter Nebojsa Simic i Kristianstad.

Bildtext: Torbjörn Sittrup Bergerud har haft en bra säsongstart i LUGI

I den interna assistligan har Simon Jeppsson 25 assist medan Alfred har kommit upp i 19.

Vi brukar nämna utvisningar också och där finns Nemanja Milosevic i topp med 10 utvisningar hittills på 10 matcher.

I publikligan ligger LUGI just nu på en andraplats med 1973 åskådare per match i genomsnitt. Suverän ledare är Kristianstad. Hoppas vi kan hjälpas åt att hålla publiksiffrorna uppe.

Du som är intresserad av mer statistik kan hitta detta på Svensk Handboll. Det finns från 2012 för båda Elitserierna.

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar