Säker seger mot Karlskrona efter trög start

Herrlaget hade resan till Blekinges skärgård för att möta nykomlingen HIF Karlskrona.  Att möta Karlskrona i deras hemmaarena med en liten mindre bana samt en ivrigt påhejande publik är absolut ingen dans på rosor. Och det var precis detta som LUGI fick uppleva i första helvlek..

LUGI började trögt och fick inget spelmål förrän efter ca 10 minuter. Zoran Roganovic hade visserligen fått visa sin bössa vid tre tillfällen innan vid straffkast och det var tack vare dessa som LUGI hängde med. Anfallsspelet fungerade ej 100 % mot ett aktivt Karlskrona-försvar och Karlskrona tog ett litet grepp om matchen och hade som mest en fyramålsledning med 13-9 precis innan paus. LUGI snyggade till siffrorna i sista minuten innan halvtid till 13-11. I första halvlek var Jakob Wickman Modigh den målfarligaste LUGI-spelaren med 4 mål.

Strax efter paus kvitterade LUGI  men Karlskrona gav sig inte och återtog ledningen med 16-14. Men LUGI kom också tillbaka och kvitterade och gick upp till en ledning med 16-17, en ledning som LUGI aldrig släppte. När matchen avslutades var siffrorna 21-26 på tavlan och ytterligare en seger för LUGI var ett faktum.

Som väntat är inte Karlskrona lättslagna, speciellt inte på hemmaplan. I LUGI satt Jakob ytterligare tre baljor i andra halvlek vilket blev totalt 7 mål på 8 avslut för honom i matchen. Alfred Jönsson hade också bra utdelning med 5 mål. I denna matchen  fick han spela på mer bekanta positioner eftersom Zoran Roganovic var på banan igen. Totalt kom Zoran upp i fem mål. Även Andreas Arrman hade bra utdelning med 4 mål.

Bildtext: Jakob Wickman Modigh 7-målsskytt mot Karlskrona

I Karlskrona kom Jakob Nygren upp i 9 mål.

-       De spelade ett aktivt försvarsspel i första halvlek och även om vi låg under så var jag ganska lugn säger Tomas Axnér.

-       Vi ändrade lite på vårt försvarsspel i andra halvlek samt att de orkade inte spela hela matchen som i början. Men de är inte lättslagna i en full hemmahall.

-       Det som jag är mest nöjd med är att vi höll huvudet kallt och inte stressade upp oss. Sedan har vi fler spelare att välja på än Karlskrona. Alfred kom in i andra halvlek och satte dit 5 mål och Torbjörn började plocka lite bollar och kom upp i över 40 i räddningsprocent som ledde till at vi vann andra halvlek med 15-8 avslutar Tomas Axnér telefonintervjun.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar