LUGI var lika blekt som tröjfärgen

Det blev ingen lyckad Malmöresa för LUGI som fick bege sig hem till Lund med svansen mellan benen. Detta sedan HK Malmö vunnit det prestigeladdade Skånederbyt hemma i Baltiska Hallen med 24-21 efter LUGI ledning i paus med 10-11.
Gästerna uppträdde för dagen i sina reservtröjor, vilka är vita till kulören. Lundensarnas spel applicerade väl med den nyansen en kväll som denna. Ska man vara riktigt ärlig uppträdde laget lika blekt som tröjfärgen.
Matchinledningen var snudd på katastrof för gästerna. LUGI spelarna såg ut att sitta kvar i omklädningsrummet. Något som bidrog till en tidig Malmö ledning, 4-0. En lyckad time out av Tomas Axnér ledde sedan till att LUGI vände på kuttingen, i ledning 4-5.
Resten av halvleken blev sedan tämligen jämn. Det var emellertid LUGI som satt i förarsätet med en uddamålsledning, 10-11, när den andra halvleken blåstes till spel.
Tydligen hade inte LUGI lärt sig av läxan. För den andra halvleken inleddes lika katastrofalt som den första. Utan att på något vis briljera ryckte Malmö ifrån till 17-13. Mycket på grund av LUGI:s tidiga och ogenomtänkta avslut. Gästerna kom till få avslut på kanterna samtidigt som hemmalaget hade bra kontroll på LUGI:s niometersskytte.
Därtill gjorde gästerna Malmö keepern Dan Beutler till den världsmålvakt han en gång i tiden var. Dan själv var ödmjuk efter sin briljanta insats.
- Jag hade bra hjälp av vårt försvar. Sedan hade jag lite tur när jag chansade rätt på Zorans skott, kommenterade matchhjälten till TV 4 Sport.
För att komma ikapp i matchepilogen gjorde LUGI allt som stod i lagets makt. Vid ställningen 18-14 avlöste Oscar Jensen Torbjörn Sittrup Bergereud (som hade gjort en fullt okay match så långt). Oscar gjorde ett bra inhopp och knep ett straffkast direkt. Men inte ens Oscars insats fick matchen att vända än en gång till lundensisk fördel.
- Vi gör ingen vidare bra match. Men det sådant här händer, att man förlora matcher. Vi får inte gräva ner oss för det här, blev Jakob Wickman Modigs kommentar efter slutsignalen.
En bidragande orsak till att hela poängskörden stannade i Malmö var LUGI:s oförmåga att omsätta sjumeterskasten i nätmusik. Tre missade straffkast. Hade dessa resulterat hade det åtmisntone blivit delad poängskörd. Malmö. som var ordentligt tröttkört på slutet vann trots all rättvist.
Skytteligaledaren Robert Månsson var en bra drivfjäder i hemmalaget i den första halvleken. Efter pausvilan fick LUGI stopp på hans framfart. Malmö skyttens första och enda mål i den andra akten kom i slutminuterna och betydde hemmaledning 23-20 och ridåfall för LUGI.
När hände det senast att LUGI:s bäste målskytt sett över 60 minuter blott noterades blott för tre streck i matchprotokollet. Så blev fallet den här gången. Trion Jakob Wickman Modigh, Zoran Roganovic och Hampus Jildenbäck med tre mål vardera blev de bästa målskyttarna i LUGI. Det säger en del om den skrala insatsen i Baltiska Hallen. 
Nu får Tomas Axnérs manskap ta lärdom av förlusten och komma tillbaka revanschlystet på söndag då HK Aranäs kommer på besök. Ett gott omen inför den uppgiften är att LUGI kommer spela i sin klassiskt vinröda tröjfärg. Det är i dem både klassen och kunskapen sitter, eller......
Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar