LUGI vann sista El Clásico i ÖP- hallen!

Det blev ingen rolig "after work" för Ystad IF. Istället var det LUGI som hade en "happy hour"  nere i Österporthallen när det sista av många, El Clásico möten avgjordes i den hallen.

Det var en synnerligen glad och samtidigt lättad LUGI tränare, Tomas Axnér som stod att möta efter matchen.

- Den senaste tiden har vi fokuserat mycket på vårt eget spel och inte spekulerat på våra  motståndares agerande. Den här gången fick vi utdelning på det, säger Tomas.

Redan från början märktes det att det var ett revanschhungrigt LUGI som äntrade scenen i Österporthallen. Hade det inte varit  för YIF:s eminente  niometers skytt och den nyblivne landslagsspelaren  Lukas Nilsson hade LUGI punkterat den här matchen på ett tidigare stadium.

Hemmalaget ledde matchen vid ett säger ett tillfälle, vid ställningen 9-8. Sedan var det LUGI för hela entrépengen. Redan i paus kunde det varit avgjort.  Med sekunder kvar hade Hampus Jildenbäck ett gyllne läge att ge "vinrött" ledningen med  fem bollar innan tepausen. Istället kunde YIF kontra in 14-17, som blev resultatet efter de inledande 30 minuterna.

- Jag bet mig i tungan åtta gånger när Hampus missade, fortsätter Axnér.

Nåväl, den gode Jildenbäck är säkert förlåten efter den fadäsen. I den andra halvleken snurrade bollvirtuosen  upp YIF försvaret så till den milda grad att de var halvvägs in i den nya Ystad Arena.

Hampus blev även utvald tilll lundensarnas bästa spelare. Om den titeln fanns där annars gott om kandidater. I Jakob Wickman Modighs frånvaro gjorde än en gång Otto Lagerqvist en fullgod insats. Redan nämnde målvakten Oscar Jensen var ännu en aspirant. Zoran Roganovics första halvlek var klockren. Men där fanns fler plusvarianter i LUGI, vänstersexan Gustav Sjölin spelade en viktig roll när LUGI gjorde det avgörande rycket från 22-20 till 25-20. Därtill skördade även Simon Jeppssons varierande skytte framgång i matchens slutskede.

- Ja, där fanns verkligen många matchvinnare, höll Axnér med om,

Nu väntar IFK Skövde hemma på tisdag. Kan LUGI upprepa den här insatsen finns där gott hopp om att poängskörden utökas då.

- Men  vi har inte råd att lägga oss till ro efter den här segern. Mot Skövde blir det en ny match. Då gäller det för oss att vara där, avrundade  en belåten coach Axnér Ystadbesöket med.

Noterbart i övrigt var att LUGI:s assisterande tränare , Basti Rasmussen, fick avsluta med en seger i den hall han glatt så många Ystadbor genom åren samt att det unga lånet från H65, Hampus Henningsson, fick känna på att uppleva den sköna nätmusiken i elitseriesammanhang.

LUGI:s  bästa målskytt blev Zoran Roganovic med sina nio fullträffar, tätt följd av Hampus Jildenbäck som noterades för sju nätkänningar.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar