LUGI totalt överlägset mot ett uddlöst HK Drott

LUGI behövde inte förta sig nämnvärt för att ta säsongens femte seger. Gästande tabelljumbon HK Drott Halmstad blev en enkel munsbit med facit i hand. Hemmalagets seger blev komfortabel, 36-24 (19-11).

- Vi var där vi skulle vara och uppträdde mycket noggrant i vårt agerande direkt från start, kommenterade en nöjd LUGI-tränare Tomas Axnér.

Som slutresultatet indikerar om var det spel mot "ett mål". Gästernas självförtroende var helt eller nästintill obefintligt. Hallänningarna hade ett försvar som stod på hälarna och tillät LUGI:s niometersskyttar att kliva in på både sju och åtta meter för att göra sina avslut.

- Det märktes klart och tydligt att Drott lider mentalt efter alla nederlag, ifyllde Axnér nog så riktigt.

Så sant. LUGI gjorde vad de skulle och hade en tämligen bekväm dag på jobbet. Om själva matchen finns där egentligen inte mycket att rapportera om. Den kan sammanfattas med ett ynka ord, KLASSKILLNAD!

Storsegern till trots ska man dock inte förringa hemmalagets idoga arbete över 60 minuter. Listan på plusvarianter i "vinrött" kan göras lång en afton som denna. Så lång att ett A 4 papper knappt räcker till. Där var ingen i LUGI som föll ur ramen. Extra kul var att en del av "bänkfolket" fick visa upp sig. Bland annat Otto Lagerqvist, för övrigt utnämnd till bäste hemmaspelare. Otto tog för sig rejält på linjen och visade med att önskvärd tydlighet att han är en genuin "backup" till den ordinarie linjeaktören Jakob Wickman Modigh. Vidare gjorde målvakten Oscar Jensen ett förtjänstfullt inhopp när han ersatte Torbjörn Sittrup Bergerud efter pausvilan.

HK Drott  Halmstad då? Tja, vad ska man säga. En serietabell ljuger som bekant aldrig. Just nu luktar det allsvenskan lång väg kring det anrika Halmstadslaget. Görs inget inom kort kommer degraderingen bli ett faktum till våren. Hoppas jag har fel. För en elitserie utan HK Drott skulle kännas något tom med tanke på föreningens stolta tradition.

Förvisso förfogar laget över herrar Zetterman och Blickhammar. Men som lag betraktat räcker Lars-Magnus Jönsson och Tommy Souraniemis manskap inte till.

Betydligt roligare tongångar finns då att finna i LUGI. Ett lag i utveckling och med en harmoni som nästan går att ta på. Närmast väntar HK Malmö i Baltiska hallen på onsdag. Upplagt för ännu ett spännande Skånederby.

En liten brasklapp dock. Blott 1066 åskådare var på besök i Arenan den här gången. En på tok för låg siffra, i synnerhet när Lund numera endast förfogar över ett elitserielag.

Avslutningsvis några "guldstjärnor" till i hemmalaget att dela ut. Niometersskyttarna Zoran Roganovic, Simon Jeppsson samt nye publikfavoriten Alfred Jönsson visade med sin målkavalkad prov på att det här kan bli en riktigt rolig säsong, med vinröda ögon sett.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchfakta

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar