LUGI spräckte Hammarbys segerrad

Efter en mindre bra första halvlek och ett underläge på 4 mål tog LUGI sig i kragen och genomförde en andra halvlek efter handbollens handbok. Även om det finns många som genomförde en mycket bra match måste dock målkanoniären Simon Jeppsson nämnas med sina 11 mål redan nu.

Första halvleken genomsyrades av tekniska fel, otryggt försvarsspel och svagt anfallsspel samtidigt som Hammarby ska ha eloge för sitt försvarsspel i första hand. Det gick inte att ”hitta” någon fri LUGI-spelare, det var någon grön-vit spelare ”överallt”. Det ledde också till att Hammarby fick en del mål genom kontringar och när halvleken var slut så var siffrorna på resultattavlan 14-10 till Hammarby. Simon Jeppsson hade gjort 4 mål och Zoran Roganovic 3 mål i första halvlek.

Efter ca 5 min i andra halvlek så blev Roganovic skadad vid ett ”trångt” avslut och han fick sätta sig på bänken. Som LUGI-supporter kände man sig absolut inte tryggare efter detta frånfall även om LUGI hade knaprat in 2 mål när denna situation uppstod.

Bildtext: Zoran Roganovic fick tyvärr avbryta matchen efter 35 min (Fotograf Therese Back)

Men i pausrummet hade LUGI tydligen haft en genomgång av sina roller i de olika positionerna. Alfred Jönsson hoppade in på Zorans plats på ett formidabelt sätt och Simon Jeppsson hade laddat sin bössa med skarp ammunition. Efter 9,5 min i andra halvlek hade LUGI kvitterat till 16-16. LUGI fortsatte med ett bra försvarsspel och ett mycket bra anfallsspel där förutom Simon även Hampus Jildenbäck blandade sina avslut med knorrar och skarpskott, Alfred Jönsson sprang ifrån Hammarbyspelarna vid några tillfällen och kapten Wickman Modigh ryckte loss Hammarbyspelarna från sin tröja och satte dit sina avslut.

 Bildtext: Hampus Jildenbäck satte en läcker knorr i andra halvlek (Fotograf Therese Back)

En mycket bra andra halvlek av LUGI som gjorde att de fick lasta med sig 2 poäng till Lund. Segersiffrorna blev till slut 24-28 vilket innebär att LUGI vann andra halvlek med 8 mål.

-       Vår taktik var att vi skulle hänga med Hammarby i första havlek för att sedan byta speltaktik i andra, detta för att de inte skulle kunna prata igenom det  i pausen. Men det var inte meningen att vi skulle ligga under med 4 mål säger en mycket nöjd och glad Tomas Axnér efter matchen.

-       Vårt försvars- och lagspel i andra halvlek plus att Torbjörn började att ta bollar i målet gör ju att vår taktik går hem.

-       Jag måste ju nämna Simon Jeppsson men även Alfred och Hampus i vårt anfallsspel men hela laget ska ta åt sig äran. Att spela här är som att spela i Bundesligan med en fantastisk stämning på läktarna avslutar Tomas när han sitter vid matbordet innan resan hem till Lund

Eriksdalshallen var så gott som fullsatt med 2477 åskådare. Starkt gjort att spräcka Hammarbys förlustfria svit sedan dec-14 med detta publiktryck!

Matchfakta

Matchbilder (Fotograf Therese Back)

Vi tackar för att Therese så generöst delar med sig av bilderna

Stolt skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar