LUGI-Redbergslid 19-24 (11-10)

Detta är nog en match som alla inom LUGI helst vill lägga sig bakom och glömma.  Redbergslid ska dock ha all heder av sin insats och segern. De höll sig till sin plan medan LUGI hade väldigt svårt att hålla sitt mönster.

Bildtext: Anfallsspelet fungerade ej för LUGI

Första halvlek följdes lagen åt och växlade ledning mellan varandra. LUGI:s försvar får godkänt med 10 insläppta mål. Målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud var stabil liksom mittlåset. Framåt så var det lite stereotypt från LUGI:s sida där det gärna togs egna initiativ från spelare. Zoran Roganovic hade bra utdelning och i Redbergslid var Linus Arnesson den som satte skräck i LUGI-försvaret. Lagen gick till pausvila med siffrorna 11-10 på resultattavlan.

Bildtext: I första halvlek så höll LUGI-försvaret tillbaka RIK

I andra halvlek så fick inte LUGI till det alls i sitt anfall. En tredjedel av LUGI:s anfall slutade med tekniska fel, ungefär lika många som slutade med mål. Redbergslid hade mycket bättre utdelning på sina avslut vilket också matchprotokollet visade till slut. Andra halvlek vann RIK med 6 mål och slutresultatet blev 19-24.

Om någon ska ha beröm i LUGI är det målvakten Torbjörn Sittrup Bergerud. I Redbergslid så var tidigare nämnd Linus Arnesson (6 mål) värd utnämningen som matchens lirare. Även Tobias Johansson och Daniel Wester hittade rätt i sina avslut vars 5 ggr.

Nu gäller det för LUGI att klättra upp från källaren till nästa match som är mot Alingsås borta om en vecka.

Matchfakta

Matchbilder Lars-Erik Nilsson

Matchbilder Kenneth Landgren

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar