LUGI får bära favoritskapet

Det vore ett smärre tjänstefel att inte peka ut LUGI som storfavorit när anrika HK Drott Halmstad gästar Arenan i Lund på torsdagskvällen. Serietabellen talar ett tydligt språk. Hallänningarna anländer till Lund med noll poäng i bagaget.


Någon risk för underskattning lär det emellertid inte bli tal om enligt LUGI tränaren Tomas Axnér.
- Vi kommer lika fokuserade som vi gjorde i vår senaste hemmamatch mot Ystad. Sedan är Drott ett lag man aldrig får underskatta. Där finns kapacitet i laget och de är betydligt bättre än sitt tabelläge.
- Men självklart, vi vill inte verka som en trampolin och föra in dem på vinnarspåret. Vi ska göra vårt jobb.


En liten förvarning att bottenlagen i elitserien inte är att leka med gavs det prov på i fredags. Då besegrade LUGI en annan avstigningskandidat (?), HK Aranäs, med uddamålet.


- Jag har lite samma vibbar den här gången. Drott har absolut inget att förlora. Förr eller senare kommer deras första seger, fortsätter Tomas.


I LUGI lägret ser det annars harmoniskt ut inför mötet med Halmstadlaget. Niklas Paradis (utanför truppen senast), tränade lite lätt idag (läs onsdag).


Men...
- Vi låter hans skada läka fullt ut och räknar med honom igen mot HK Malmö nästa vecka, avslutar Tomas.

Drott Halmstad då? Ett lag som bär på en synnerligen stolt handbollstradition med sina 11 SM guld och 22 SM finaler. Det senaste guldet togs för övrigt så sent som våren 2013 då IFK Kristianstad besegrades i finalen.
Under 80- och 90 talet var hallänningarna tillsammans med Redbergslids IK en maktfaktor inom svensk handboll. Sedan har 2000 talet varit betydligt tyngre.

Men det finns fortfarande profiler i Drott, inte minst skytteliga ledaren Pontus Zetterman.En match i matchen blir det med stor sannolikhet mellan honom och LUGIS egen kanonjär, vänsternian Simon Jeppsson, Simon visade prov på stor målaptit senast mot Aranäs med sina nio fullträffar. Säkert hoppas LUGI anhängarna att han ska komma upp i samma kaliber när klassiska HK Drott Halmstad gästar vår lärdomsstad.

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar