Kan LUGI rå på ett hemmastarkt Hammarby?

I morgon kväll är det tid för "Lunds stolthet", LUGI, att springa in i Eriksdalshallen på Söder i Stockholm i det minst sagt tuffa bortamötet med Hammarby IF.

En spelare som är väl förberedd på vad som komma skall är LUGI:s lagkapten och tillika mittsexan Jakob Wickman Modigh.

- Vi måste höja oss om vi ska rå på Hammarby. De är fruktansvärt starka på sin hemmaarena. Om jag inte minns fel har de inte förlorat i Eriksdalshallen på snart ett år.

"Bajens" fans piskar hängivet fram sina hjältar. Eriksdalshallen kan knappast förknippas med det "bibliotek" Lundapubliken understundom får uppleva. Det kommer att handla om 60 minuters  handbollsamba.

Något självklart Lugispelarna vet om. Det är inte första gången laget besöker den kungliga huvudstaden. Snarare är det så att även LUGI likt de andra gästande lagen tänder till lite extra när det är ös på läktaren.

LUGI:s spel har gått lite i stå, de två senaste omgångarna. Mötena med Malmö och Aranäs lämnade en del övrigt. Visserligen inbringade matcherna två nya poäng i "lundakistan".

- Vi hade perioder som bra i båda matcherna. Men våra dalar var alldeles för djupa. Det måste vi få bort, fortsätter Jakob.

 Bildtext: Lagkapten Wickman Modigh är väl medveten om att man måste höja sig mot Hammarby

Så sant. Det har brustit både framåt och bakåt under dessa perioder. För tidiga avslut i många fall samt ingen träff på motståndarna i det uppställda försvarsspelet Tur är att LUGI:s båda målvakter Torbjörn Sittrup Bergerud och Oscar Jensen inte verkar vara berörda av lagets, förhoppningsvis tillfälliga formsvacka.

Nu ska självklart inte lundensarna känna sig slagna på förhand. Långt därifrån. Det inryms kvalité i laget. Det har LUGI bevisat tidigare.  Kunde RIK få med sig en poäng uppe Stockholm kan mycket väl  LUGI få hem sig två till Lund. Eller?

- Absolut. Det hade varit kul om vi kunde spräcka Hammarbys fina hemmasvit, anser Jakob efter det sista träningspasset inför Stockholmsresan.

Som sker via "luftdroskan" upp. Hem till Lund åker laget tåg. Förhoppningsvis med två vinröda poäng inlagda i "godsvagnen".

- Ja, för några vita tröjor blir det inte tal om den här gången.  Den här gången är det vinrött som gäller, avslutar Jakob, i färskt minne, om att den nyansen inte hade någon lycka med sig i den senaste bortamatchen,

Även  LUGI tränaren Tomas Axnér ser med tillförsikt framemot matchen.

-  Det kommer bli bra tryck i hallen, Eftersom det är en sponsormatch är det fritt inträde. Förmodligen blir det fullsatt.

Era chanser då?

- Goda. Om vi håller oss till vår taktik, då går inte att hitta på en massa individuella saker som vi fick se senast. Håller vi oss till vår spelplan  kan vi besegra Hammarby, avslutar Tomas.

LUGI åker upp med en ordinarie trupp. Om man bortser från niometersskytten Felix Kasch som fortfarande har känning av sin infektion.

 

Skribent; Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar