Hampus Jildenbäck vill vinna i år

Hampus Jildenbäck är i LUGI för andra gången. Första gången kom han hit som 18-åring och stannade i två säsonger. Efter gästspelet i Norge är han denna sejour inne på sin tredje säsong för LUGI. Första säsongen blev det 41 matcher och 119 mål. Förra säsongen var ännu framgångsrikare då han gjorde 120 mål på 35 matcher. Innan denna säsong hade Hampus spelat 126 matcher och gjort 363 mål. I år producerar han också många mål. På 10 matcher har han nätat 38 gånger.

- Denna sejour i LUGI är jag mer seriöst än förra gången. När jag kom hit som 18-åring från Tumba förstod jag nog inte vad som krävdes, säger Hampus inledningsvis.

På frågan vad han menar med mer seriöst denna gång utvecklar Hampus det på följande vis:

- Jag är mer ambitiös nu, samtidigt som vi har en mycket bra tränare och har haft det under dessa tre säsongerna, vi har ett bättre lag nu som arbetar målmedvetet, alla i laget tar handbollen på allvar och brinner för det vi gör.

Parallellt med handbollen håller Hampus på med studier. Han är inne på sitt fjärde studieår och håller på att ta en Master i nationalekonomi. Han studerar i full takt d v s 100% vid sidan om handbollen.

- Det gäller att vara strukturerad och utnyttja tiden maximalt men visst kan det bli lite tight ibland. Jag tror att tiden hade blivit för lång mellan träningar och matcher om man inte haft någon sysselsättning sidan om.

Bildtext: Hampus Jildenbäck är optimistisk denna säsong! (Fotograf Lars-Erik Nilsson)

Hampus tycker att både han och laget har blivit bättre för varje säsong.

- Jag får mycket hjälp och tips av Tomas (Axnér) som själv spelade på samma position. Men det är inte bara jag som får den individuella hjälpen utan alla får de här tipsen. Nu har vi en bra mix i laget, där vi har några äldre och rutinerade samtidigt som LUGI satsar på sina egna unga spelare också.

Hur går det denna säsong?

- Det är ingen i det här laget som tänker att vi ska bli bra om två år, det är nu som gäller för alla. Så jag tror vi ska kunna vinna redan i år, men självklart att vi kan fortsätta att växa i framtiden också.

Ska du vara med och växa nästa säsong också?

- Jag har kontrakt denna säsong ut. Det är ingen hemlighet att jag vill pröva på proffslivet i utlandet. Samtidigt får jag ta hänsyn till min utbildning så vi får se efter denna säsong, jag är inte desperat.

Vi kommer då tillbaka till Hampus tid i Norge som var ett proffsliv?

- Norge var väl inte något proffsliv riktigt utan ska jag till utlandet så finns det andra länder som är mer aktuella.

Hemsidan tackar för pratstunden och vi ser fram emot fortsättningen denna säsong, i första hand!!

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar