Fjärde skånederbyt för laddat LUGI

På onsdag är det tid för säsongens fjärde Skånederby för LUGI. Då styrs kosan två mil söderut. Närmare bestämt till Baltiska hallen där HK Malmö tar emot.
De flesta minns säkert LUGI:s smått mirakulösa vändning i premiären hemma i Arenan. HK Malmö hade en till synes säker femmålsledning inför andra halvlek. LUGI:s replik  var snudd på brutal. Lundensarna gjorde 7-1 direkt efter sydbytet och vände på steken. Lundalaget vann till slut med uddamålet.
- Vi får hoppas att vi inte hamnar i en liknade situation den här gången, säger LUGI tränaren Tomas Axnér som är inställd på en tuff uppgift.
Och fortsätter:
- HK Malmö är ett bra lag. Sedan har de en av elitseriens mest formstarke spelare i Robert Månsson. Honom vill det till att vi får stopp på.
Robert gjorde tio mål så senast som i helgen när Malmö på bortaplan tog en tämligen bekväm seger mot nykomlingen  HIF Karlskrona. I dag (läs tisdag) gjorde LUGI sitt sista träningspass inför morgondagens derby.
- Det såg bra ut. Truppen är intakt från de senaste mötet med Drott. Dock med ett litet frågetecken för Felix Kasch som känt sig lite krasslig de senaste dagarna, informerar Tomas.
Robert Månsson är nämnd. Men även LUGI har en del formstarka spelare som malmöiterna ska ha respekt för. Samtliga niometersspelare är på uppgång. Så även lagets båda målvakter, Torbjörn Sittrup Bergerud och Oscar Jensen. På linjen finns urstarke Jakob Wickman Modigh och hans  "kronprins" Otto Lagerqvist. Därutöver förfogar LUGI över två sylvassa kanter, Hampus Jildenbäck till höger och Gustav Sjölin till vänster. Så om det inte skulle vara nog finns där en rad komponent folk på bänken, inte minst rutinerade Niklas Gudmundsson.
Generellt sett har LUGI på papperet sett en något bättre trupp än Malmö. Men det är definitivt ingen garanti för två nya poäng i morgon. I vanlig ordning vill det till att LUGI fansen infinner sig i Baltiska hallen för att ge laget sitt stöd.
- Är det något lag Malmö inte vill förlora mot är det LUGI, avslutar Tomas, med full respekt inför morgondagens motståndare.
Till slut lite kuriosa.
-I HK Malmö återfinns sedan ett antal säsonger tillbaka en ex-lugist, försvarsgeneralen Carl-Johan Andersson
Väl mött i morgon nere i Malmö, alla ni lundabor vars ett hjärta  slår vinröda slag.
Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar