Försäsongen startar i Tyskland

Herrlaget börjar sin säsong med träningsläger och träningsmatcher i Minden, Tyskland där Tomas Axnér ägnade fem år av sitt proffsliv. LUGI får klara sig utan de båda U-21-spelarna Simon Jeppsson och Niklas Mörk som befinner sig i Brasilien för VM. Även LUGI:s nya målvakt Torbjörn Bergerud är med i U-21-VM men representerar Norge (där för övrigt Johan Zanotti är förbundskapten). Niclas Paradis förbereder för JVM på hemmaplan medan Felix Kasch rehabiliterar sig efter en meniskoperation. Felix ska förhoppningsvis vara spelklar en bit in i september.

På högerniopositionen är Zoran Roganovic ensam under träningsmatcherna i Tyskland, meningen var att Hampus Henningsson från H65 skulle spelas in på den positionen men han har fått en muskelsträckning som innebär att han får vila i tre veckor. Hampus har börjat träna med LUGI och meningen är att han ska lånas in för spel vid behov.

Ett nyförvärv som kommer att debutera för LUGI är talangen Alfred Jönsson som kommer från H43. Alfred kommer att vara ett av alternativen när det gäller spelmotor.

Albin Tingsvall har för tillfället valt att lägga handbollen åt sidan för att fullfölja sin psykologutbildning.

I Minden kommer LUGI att möta både Minden och Grossburgwedel. Sedan ser det preliminära spelprogrammet ut enligt följande:

2/8 OV Helsingborg b

8/8 Nordsjælland b

15/8 Kolding b

16/8 Ringsted b

21/8 Skanderborg h

26/8 HK Malmö b

29/8 Søderhavsøarna h

5/9 Redbergslid (Bjärred)

11/9 Seriestart mot HK Malmö hemma i Arenan.

Vi ser fram emot en spännande säsong!

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar