Dagbok från HU

HU Dagbok från träningslägret i Onslunda

Dag 1
Kl 14.30 anlände 23 starka grabbar till Regementet i Ystad. Laddade och redo för en hel helg av utmaningar och träning. 
15,00 skulle vi ha en "aktivitet" stod det på programmet. Vad denna aktivitet var vi ganska osäkert men vi fick klart för oss att jobbigt skulle det bli. 
Vi kommer till ett Crossfitgym och inser redan på uppvärmingen att det kommer bli ett fasansfullt pass. Efter en dryg en och en halv timme var vi alla genomvåta av Svett och helt slut. Vi genomförde 5 olika styrkemoment kombinerat med pulshöjande. Efter detta pass tog sig 
Laget till tåget för att komma ännu längre bort från civilisationen, nämligen till Onslunda.
Kl 18,30, väl framme i Onslunda, fick vi massor av mat av den gode Åke och laddade upp för träningen ikväll. 
Kl 20.15 var det träning igen, och efter 1 1/2h träning med fokus på individuell teknik var grabbarna slut och gjorde sig klara för en lång natts sömn.
Dag 2 
Vi vaknade av den ljudliga klangen som uppstår när två kastrullock slås ihop. Roger njöt verkligen av detta kreativa sätt att väcka oss.
Kl 08 var det dags för frukost som Åke så fint fixat åt oss. Sen laddade vi för träning, ett två timmars träningspass kl 9 
På träningen idag lyxade vi till det lite och fick spela fotboll en kvart, till lagets stora glädje. Det slutade med att de unga slog de gamla med 5-4 i en otroligt rafflande match. 
Träningen kom sedan att inrikta sig främst på träning av 3-2-1 försvar och som avslutning spelade vi tvåmålsspel. 
Efter träningen bjöds det på hamburgare som avnjöts av samtliga i laget och därefter drog  majoriteten till Tomelilla och köpte lite smått o gott. 
I väntan på träningen lirade ett par av grabbarna i laget lite fotboll.
Väl på träningen kl 16.30 förväntade vi oss en hemsk träning, Konrad sa at det skulle bli det värsta vi gjort. Men Konrad den lille skojaren överraskade oss i sista stund med sjumannafotboll i en trelagsturnering. Efter 1h intensiv fotboll stod det smärtsamt klart att det är tur att vi spelar handboll.
Vi blev serverade lite makaroner o köttbullar och laget slevade i sig detta i mängder. Dagen avslutades perfekt med lite brännboll och korvgrillning. (Ja vi åt både middag och massor korv)  
Dag 3
Vi startade dagen kl 08.00 med lite frukost och därefter blev det handboll 9.30. Träningen inriktade sig på återigen 3-2-1 försvar, som blir allt skarpare, men denna gång även att anfalla mot ett sådant. 
11.30 var vi klara och laget börjar bli allt säkrare och bättre på att spela detta försvar samt bekväma med att lösa det. Lunchen serverades kort därefter och falukorv och Potatismos stod på menyn. Därefter så började vi packa ihop och förberedde oss för den sista träningen i Onslunda kl 13.30
Lägret i Onslunda avslutades med en matchträning där vi delade upp laget i två jämna lag. Det var en rafflande match som svängde fram och tillbaka  och i slutsekunderna gör vår Italienare mål som fastställer slutresultatet 30-30.
Detta träningsläger var väldigt lyckat och laget har kommit närmare varandra och vi alla ser fram emot en rolig säsong.
 
Vid pennan
Adam Belfrage LUGI HU


150811 1150811 2150811 3

Fler nyheter från Herrar