LUGI Handboll har sorg

Det är med stor sorg föreningen har nåtts av nyheten att vår största sponsor i modern tid, Arne Paulsson, har gått bort. Arne var en entreprenör som brann för utvecklingen av staden Lund. I hans hjärta fanns en stark glöd för handbollen i allmänhet och LUGI i synnerhet. Han följde och stöttade föreningen i vått och torrt. För detta är vi oändligt tacksamma. Vila i frid Arne Paulsson ”Glasmästaren”. Du gjorde allt på ditt eget vis, och för det kommer vi aldrig att glömma dig. Våra tankar går till familjen.

Nedan följer en text av klubbens herrtränare Tomas Axnér:

-          Du får femhundra spänn om du räddar straffen, skrek mannen i gul jacka på ståplatsläktaren bakom LUGIs mål i den gamla idrottshallen.

Den unga målvakten räddade också straffen och tittade förundrat på femhundralappen som sakta segnade ner framför honom på golvet.

-          Se inte så förvånad ut påg, glasmästaren håller alltid sitt ord, skrattade mannen i den gula jackan.

Bildtext: Arne Paulsson visar sin glädje när LUGI tagit sig till final

Den karismatiske mannen i den gula jackan som ofta hade synpunkter på domare och motståndare var såklart Arne Paulsson. Femhundralappen som målvakten fick var också bara en droppe i havet av vad Arne sponsrade handbollen i Lund med. Dessutom hade den gamla idrottshallen fortfarande varit LUGI´s hemmaplan om inte Arne sponsrat och varit katalysatorn i bygget av vår nya fina handbollsarena.

Arne var grädden på moset. En springpojke som byggde ett imperium utan att glömma var han kom ifrån. Satt man ner med honom i glada vänners lag kunde man alltid skönja den pigga pojken i honom.

Personligen lärde jag känna Arne efter åren som proffs i Tyskland. När jag flyttade hem till Lund hämtade Arne upp mig med sin bil och sen åkte vi en tur. Arne pekade på hus som han ägde (halva staden kändes det som) och sedan avslutade han vår åktur med orden.

-          Det är snart sommar, flickorna är granna och det är klart som fan att du ska spela i Lund. Nu klöddar vi inte så mycket, vad ska du ha?

Som tränare för LUGI ringde Arne alltid upp mig efter matcher. Arne var alltid ärlig och rak. Även om det efter förluster kunde bli lite väl rakt och ärligt så avslutades alltid våra samtal av en fräck vits och en okuvlig tro på nästa match eller nästa säsong.

Arnes relation till LUGI var oerhört stark de sista åren och hans engagemang i klubben var starkt bidragande till att LUGI säsongen 2013/14 spelade kvartsfinal i EHF-cupen och tog sig hela vägen fram till en SM-final.

Det smärtar mig en dag som i dag att Arne inte fick kröna sin satsning med ett SM-guld i Malmö för ett år sedan. Jag hoppas däremot att vi en dag kommer lyckas och då kommer det också bli hans.

För mig kommer Arne alltid vara mannen som glatt kom cyklandes på Bredgatan, trots att han hade en Bentley på garageuppfarten.

Vila i frid Glasmästaren, du fattas oss redan!

 

Tomas Axner /LUGIs Styrelse

Fler nyheter från Herrar