Viktiga poäng på spel i Skövde

I morgon, onsdag, bär det av till Skövde för LUGI´´s handbollsherrar. Där viktiga poäng står på spel. Lundalaget kommer från en kassaskåpssäker seger mot Redbergslid. Även IFK Skövde visade prov på en uppåtgående formkurva genom att betvinga Ystads IF.

LUGI-tränaren Basti Ramussen hade förmodligen en god nattsömn efter RIK-matchen, och han andas en försiktig optimism inför utflykten till Skövde.

- Framgång föder framgång som jag brukar säga. Vi får hoppas det håller i sig. Segern ska förhoppningsvis ha ökat på vårt självförtroende.

Med all rätt. LUGI gjorde ett av sena bättre uppträdande denna säsong mot ett för dagen blekt RIK. I synnerhet försvarsmässigt. Stundtals var det direkt lysande. Kan LUGI nå samma nivå mot Skövde är mycket vunnet.

Samtidigt är Basti Rasmussen inställd på en tuff holmgång. I likhet med höstens möte lagen emellan där LUGI till slut vann med en boll.

- Skövde ser sin chans. Vinner de får de kontakt i slutspelsjakten, inflikar Basti

Några större ändringar blir det inte i laguppställningen för LUGI. Möjligen kan Niklas "Gummi" Gummesson vara tillbaka. Gummi har haft känning av sträckning och samtidigt varit febersjuk den senaste veckan.

- Han får själv avgöra sin status. Mycket lutar dock åt att han följer med laget upp, avslutar Basti.

Två poäng skulle självklart sitta som en smäck för LUGI fansen, Blir det verklighet kan säkert merparten av dem förlåta laget för den tillsynes smått onödiga förlusten mot Önnered

 

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar