Vi hälsar Ystads IF välkomna!

Elitserien är inne på upploppet och kampen om slutspelsplatsen är i allra högst grad igång! Sju lag slåss om de fem sista slutspelsplasterna och en så raffinerad slutkamp var det länge sedan man såg! Vi i LUGI är inblandade i denna strid och det gäller för alla inblandade lag att ha styr på nerver och hjärna när allt avgörs. Det spekuleras i hur många poäng som behövs för att säkra en slutspelsplats och det är ganska sannolikt att vi behöver erövra fyra poäng till. Dock funkar den gamla klyschan bäst, att ta en match i taget! Tanken är ju dock att vi i slutändan skall ha ett läckert slutspel att se fram emot!

Ystads IF har ett mer ungdomligt lag denna säsong. Hösten blev en stor succé där man tog många fina skalper inklusive en neslig kross mot Vinrött i Österportshallen. Vi vann dock det första mötet i Lund ganska enkelt. Våren har gått lite trögare för YIF men det finns fortfarande stora kvaliteter i laget. Unge skarpskytten Lukas Nilsson är den stora profilen och med en rutinerad målvakt som Anders Persson som sista utpost är det alltid svårt att slå ”Di Vide”!

Hemmalaget har en minst sagt svajande formkurva. Det gamla slitna epitet ”Swinging LUGI” används igen och det är inget som vi har eftersträvat. Stundtals ser det riktigt bra och när vi får laget att fungera är kollektivet och lagandan en styrka som kommer att bli viktig när det drar ihop sig!

Välkomna på Elitseriehandboll i vår fina Arena!

Forza LUGI! Klä dig i vinrött!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll 

Fler nyheter från Herrar