LUGI fortsätter sin poängjakt i Önnered

LUGI har knappt hunnit njuta över måndagens välkomna seger i hemma mötet med Hammarby.  Redan i morgon, torsdag, smäller det på nytt när Önnereds HK välkomnar lundensarna.

Även  inför fortsättningen, avslutar Basti. om Önnered parkerar sist i tabellen förekommer ingen som helst underskattning från LUGI:s sida enligt tränaren Basti Rasmussen.

- Absolut inte. Kristianstad undkom med blotta förskräckelsen där uppe och Ystads IF förlorade sin bortamatch mot ÖHK. Så vi är varnade.

Det blir för övrigt LUGI:s  andra framträdande i Önnered den här säsongen. Mötet i höstas vann "vinrött" med två bollars marginal.

- Vi ledde rätt klart fast Önnered putsade till siffrorna i slutskedet. Men det var då det. Nu är det en helt ny match med nya förutsättningar, påpekar Basti.

Matchen tidigare i veckan mot Hammarby slutade efter  viss möda och besvär i dur för LUGI. Trots spelet i sig hade en del övrigt att önska var givetvis Basti nöjd med utgången.

- För oss var poängen det viktigast. Sätter de togs  på  kommer inte stå i historieböckerna. Vinsten för oss betydde mycket, inte minst moraliskt. Jag hoppas den löste upp en del nervknutar inför fortsättningen, avslutar Basti.

Mot Hammarby fick LUGI klara sig utan mittsexan Jakob Wikman Modigh. Han låg däckad hemma i  sjuksängen ned 39 graders feber.  Jakob är emellertid på bättringsvägen och åker med stor sannolikhet med upp till Önnered.

Däremot sätts det ett frågetecken för Simon Jeppssons medverkan. Simon fick som bekant utgå före pausvilan mot Hammarby.

 

Skribent: Stefan Hegenius

 

Fler nyheter från Herrar