Gustav avgjorde för LUGI med sju sekunder kvar

Det blev till slut en minst sagt efterlängtad LUGI seger i den viktiga streckmatchen mot Hammarby i Lunds Arena.

Stor matchhjälte i hemmalaget blev Gustav Sjölin som med sju sekunder kvar på matchuret fastställde slutresultatet 24-23 (11-10). I det skedet spelade dessutom LUGI i numerärt underläge sedan Nemanja Milosevic blivit utvisad när två minuter återstod.

Bildtext: Gustav Sjölin avgjorde matchen när det återstod 7 sek

För LUGI var den en otroligt viktig tvåpoängare. I och med den skaffade lundensarna ett litet gap ner till just Hammarby som befinner sig precis under slutspelsstrecket. Det var för övrigt LUGI:s första seger sedan den 21 december då Drott besegrades uppe i Halmstad.

Matchen då? Tja någon högre klass höll den i ärlighetens namn inte. Den första halvleken var ett direkt lågvarumärke med slarviga avslut och tekniska fel, Efter pausvilan blev det något bättre även om matchen som helhet inte nådde några högre höjder.

Spänningen gick dock inte att klaga på. LUGI skaffade sig ett lite slaglägen vid ställningen 19-16. Men Hammarby bet sig fast och utjämnade så småningom till 23-23 innan den dramatiska upplösningen.

LUGI fick undvara linjekämpen Jakob Wikman Modigh till förmån för Jonatan Lejonberg. "Lejon" axlade Jakobs mantel föredömligt och blev LUGIs bäste målskytt tillsammans  med en annan "matchvinnare, Hampus Jilldenbäck. Duon svarade för sex mål vardera.

I den andra halvleken fick även Zoran Roganovic i gång sitt skytte och bidrog stark med att de båda poängen blev kvar i Lund.

Hemmalagets bäste aktör för dagen stod emellertid att finna mellan stolparna, Espen Christensen. Utan hans storspel hade det kunnat bli andra siffror.

En liten smolk i glädjebägaren för LUGI:s vidkommande var att Simon Jeppsson fick kasta in handduken redan före pausvilan. Enligt källor ska det dock inte handla om hans gamla knäskada.

Bildtext: Espen Christensen var den stora matchräddaren för LUGI

I Hammarby hölls storskytten Josef Pujoll nere på tre mål, en förhållandevis klen utdelning för hans vidkommande. Bäste "söderkis" var istället målvakten Daniel Svensson.

Nästa match för LUGI blir redan på torsdag, då väntar tabelljumbon Önnered på bortaplan. Ytterligare två poäng där och slutspelsaromen börjar så smått infinna sig i Stadsparken med omnejd. Men för att LUGI ska göra sig riktigt gällande i eventuellt slutspel krävs betydligt mer än vad laget visade upp den här gången. Det är nog det flesta som besökte Arenan tämligen överens om.

Två poäng är dock alltid två poäng, hur "smutsiga" de än kan te sig ibland.

 

Skribent: Stefan Hegenius

Matchfakta

Matchbilder Kenneth Landgren

Fler nyheter från Herrar