Välkomna IFK Kristianstad

Derbyna mot Kristianstad är nutida klassiker. Aldrig har intresset och haussen varit större och att vi lyckades dra det längsta strået i förra årets semifinalspel var en höjdpunkt i modern tid. Kristianstad är föreningen i Sverige med störst supporterskara och överlägset störst resurser. Vi är många handbollare i landet som är imponerade av föreningens arbete och det intresse som skapats runt klubben Det är en svår utmaning för alla andra klubbar att hänga med i deras tempo och utveckling men nu är ju idrotten så att pengar inte är allt utan det gäller att väl förvalta de resurser man har. Här är ju Alingsås ett föredöme.

Bildtext: Publikbild från senaste mötet i Arenan (Foto Lars-Erik Nilsson)

Efter en ganska skakig försäsong inleddes säsongen för vår del med en fin skalp mot Kristianstad borta. Fyra raka vinster mot IFK inkluderat förra årets semifinaler gör väl att vi är favoriter inför denna uppgörelse? Nja, enligt experter och oddssättare är vi inte det. Kristianstad har vunnit fem raka medan Vinrötts formkurva har pekat nedåt i de sista tre matcherna. Förlusten i Eskilstuna svider fortfarande. Att ge lillfingret till ett hungrigt GUIF är en dödssynd inom svensk handboll. Jo, Kristianstad är favoriter på fredag. Detta trots att man har skador på nyckelspelare i O´Sullivan och Stenbäcken. Å andra sidan verkar dessa skador ha gett speltid och trygghet till de andra niorna som presterat på en mycket hög nivå på sistone.

Vinrött är garanterat hungriga inför denna kamp. Spelat har hackat en del men vi vet ju alla vilka inneboende kvalitéter som finns i detta gäng. Alla handbollsmatcher vinns i försvaret och det handlar om att få igång vårt målvaktsspel och vårt principfasta och stabila försvar, som i sin tur ger arbetsro i anfallet. Vi är också i behov av ett starkt hemmastöd, då Kristianstads fantastiska fans kommer göra sitt för att hjälpa de sina!

 

Varmt välkomna till Titanernas kamp! Handboll live - när den är som bäst!

 

Heja ivrigt på ditt lag, men gör det sportsligt!

 

Forza LUGI!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Herrar