LUGI går för en ny tvåpoängare

Det är ingen rast och ingen ro för LUGI:s handbollsherrar i dessa dagar. I knappt ett dygn fick spelarna njuta av uddamålssegern mot HK Drott innan tränaren Basti Rasmussen på nytt pockade på uppmärksamheten vid tisdagseftermiddagens träningspass.

- Men det blir ett lugnt sådant. Först kör vi en genomgång, därefter handlar det mest om att få bort slaggprodukterna från gårdagsmatchen, säger Basti.

LUGI-tränaren var synnerligen belåten med vad hans adepter presterade under den fösta halvleken mot Drott.

- När vi gjort 17 mål så långt var jag rätt säker på att vi skulle göra 30, fortsätter Basti.

Men LUGI:s gästfrihet i slutakten hade så när kostat "vinrött" poäng. Mot gästande IFK Skövde gäller det att vara på tå i 60 minuter för att undvika rysare likt den publiken fick uppleva  senast.

Hemmalaget tar emot ett IFK Skövde i akut poängnöd. Femmålsförlusten senast hemma mot HK Drott ingick knappast i skaraborgarnas kalkyl. Så Basti är inställd på en tuff uppgift.

- Absolut. Skövde är ett kontringsstarkt lag så vi måste vara fokuserade. Sedan är det viktigt att vi värnar om vår fina hemmastatistik. Det är trots allt hemma i Arenan vi ska ta merparten av våra poäng.

Basti har sagt det förut men säger det igen.

- Vi måste få bort våra enkla misstag. Annars blir vi straffade förr eller senare.

LUGI räknar med samma lag som mot Drott. Det mesta tyder på att Johan Larsson fortsätter mellan stolparna. Ett litet frågetecken ställs dock för om Nemanja Milosevic kommer till spel.

- Han ska testas nu på träningen. Känner jag Nemanja rätt lämnar han klartecken. Han är inte typen som känner efter. Det är gott virke i honom, avrundar Basti i hopp om att en ny tvåpoängare ska bli kvar i lärdomsstaden när domarparet blåser eld upphör i morgonkväll.

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar