Första halvlek bäddade för vinst i Skånederby

Dagens match mellan HK Malmö och LUGI kan klart delas i två halvor där LUGI får betyget ”med utmärkt beröm godkänd” för den första halvleken för ett fantastiskt lagspel men där LUGI kom in i ett försiktighetsspel i andra som innebar att lagspelet försvann. Det fanns ett antal LUGI-supporters med klubbordförande i spetsen i Baltiskan som höll på att få kollaps när LUGI var nere i enmålsledning efter att varit uppe som mest en ledning med 8 mål vid 16-24 och 17-25.Bildtext: Jakob Wickman Modigh stod för 8 mål

I första halvlek spelade LUGI ett femstjärnigt försvarsspel och de skott som kom igenom klarade målvakten Espen Christensen de flesta. Han räddade dessutom två straffar från Bastis norska svärson Stian Tönnesen och det är inte många målvakter som gjort den bravaden tidigare. Framåt ska i första hand Jakob Wickman Modigh, Nemanja Milosevic och Hampus Jildenbäck få det mesta berömmet även om flera andra skulle kunna nämnas.

I andra halvlek så blev det mindre av lagspelet och mer individuellt. Malmö hade skärpt till sitt spel också båda bakåt och framåt. Framåt var det mycket underhandsskott från deras vänsternia som gick igenom LUGI-försvaret. Malmö tog sig närmare i målprotokollet och vid tiden 56,26 stod det plötsligt 30-31 på resultattavlan efter några odisciplinerade avslut från LUGI. Men två av LUGI:s mer framträdande spelare Nemanja Milosevic och 

Bildtext: Hampus Jildenbäck var 7-målsskyttJakob Wickman Modigh satte dit två bollar efter en väldigt viktig räddning från Espen Christensen. Segersiffrorna blev 33-30. Bästa målskytt i LUGI blev Jakob Wickman Modigh med 8 mål tätt följd av Nemanja och Hampus med 7 mål vardera.

Nästa match blir mot ett revanschsuget Alingsås som efter en klar ledning idag till slut förlorade med uddamålet mot Kristianstad. Och det var ju mot Alingsås som LUGI spelade final mot förra säsongen.

 

Matchfakta se matchprotokoll

Matchbilder 

Skribent: Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar