En halvlek räckte långt för ett heltänt LUGI

Kritiken var inte direkt upplyftande efter nederlaget mot Alingsås tidigare i veckan. Uppe i Halmstad gav LUGI alla belackare en replik som heter duga. Lundensarna vann med hela 35-23 (18-8) mot HK Drott,

Trots det återstår en dryg vecka till nyårsafton bjöds där således på fyrverkeri, ett riktigt målfyrverkeri. De 35 målen var LUGI:s bästa notering så här långt den här säsongen. Tydligen är det på främmande mark laget trivs bäst för tillfället. Förra söndagen blev det 33 fullträffar i rätt riktning i Skånederbyt mot HK Malmö. Vilket innebär 68 mål på de två senaste matcherna att jämföra med 36 hemma i Arenan, mot Alingsås och H43. Tämligen anmärkningsvärt. Om det sedan beror på tillfälligheter får framtiden utvisa.

LUGI första halvlek var riktigt lysande, rent av den bästa laget presterat. Visserligen ledde Drott med både 1-0 och 2-1. Sedan blev det total soppatorsk" för Halmstadlaget, som understundom blev smått förnedrat innan, den med Drott ögon sett, efterlängtade pausvilan.

Matchen var i praktiken körd efter drygt 20 minuter när Albin Tingsvall stänkte in 15-5. En av många bidragande orsaker att LUGI sprang i från i den första halvlekens andra hälft kan stavas Felix Kasch som gjorde fyra mål i rask takt i den första akten. Vinrött fick avstå sin duktige målvakt Espen Christensen på grund av hjärnskakning. I hans frånvaro vikarierade Johan Larsson alldeles förträffligt och gjorde livet surt för Drott skyttarna med sina 22 räddningar Noterbart var också att den från H43 nyligen hämtade Oscar Jensen, var tillbaka i LUGI-dressen. En comeback han fick inleda på bänken. Så nu blir det en tuff konkurrens om målvaktssysslan.

Med ett försprång på tio bollar inför den andra akten kunde LUGI i princip bara spela av matchen. Resten av tillställningen blev något Hawaiibetonad där målen rullade in i parti och minut, LUGI:s storseger innebar även att lundensarna äntligen kan stoltsera med plus i målskillnaden.

I LUGI är herrar Kasch och Larsson redan nämnda. Den här gången förtjänar hela kollektivet beröm. De 35 målen var fördelade på tio målskyttar, bland dem ungtupparna Niclas Paradis och namne Mörk inkluderade. Bäst skyttemässigt i LUGI lyckades Zoran Roganovic med sex fullträffar, tätt följd av Jakob Wickman Modigh och Albin Tingsvall, båda med fem mål.

Segern innebar att vinrött kan fira en behaglig julhelg. Redan på lördag väntar sedan returmötet i Arenan mot Drott. Bara för LUGI-fansen att hoppas på att målfabrikationen håller i sig. En sak är säker, kan LUGI upprepa den första halvleken från besöket i Halmstad kan laget vara en presumtiv SM-finalist i vår.

- Jag är jättenöjd rakt igenom. Insatsen var en tidig julklapp till oss alla, sade LUGI tränaren Basti Rasmussen efter segermiddagen.

Den här helgen betydde dubbla LUGI triumfer, damerna i går mot Eslöv och så nu herrarna mot Drott. Att dessutom, mellan dessa båda matcher, Sveriges handbollsdamer knep en bronspeng i EM sammanfattar en minst sagt lyckad handbollshelg.

Skribent: Stefan Hegenius

Fler nyheter från Herrar