Vi hälsar IFK Kristianstad välkomna! (1)

Den här semifinalserien är en otrolig fest och håller på att utveckla sig till en riktigt klassiker. Varenda närkamp är så full av kämparglöd och adrenalin att det känns som att det är står mycket spel. Och det gör det ju! Det skrivs spaltmeter i media och det gäller att njuta av den hausse som finns kring handbollen i Skåne just nu! Biljetterna till matchen gick i ett nafs och sannolikt blir det publikrekord.

Det är också en oerhört taktisk match på bänkarna som väntar. Varje beslut tänks noga igenom i det som är hjärnornas kamp! Det laget som lyckas med taktiken skapar en energi som leder till vinst! Jag tror att utöver taktik att värden som laganda, stolthet över klubbmärket och ren psykologi också är avgörande faktorer. Vilka spelare har kylan att ta de avgörande beslutet? Vem blir matchhjälten? Vem bränner det sista skottet? Det är upplagt för en nervkittlande semifinal # 4!!

Det är inte bara en kamp på banan, också på läktaren kommer det att bli ett härligt ”go”!   Vi vinröda har mycket att lära oss av de Brandgula men jag tycker också att det finns en härlig vilja i LUGI-fansens hejarramsor! Som vanligt vill jag framhäva den sportsliga sidan som finns inom handbollen. Vi kan inte vara nog stolta och måna om den fina andan av sportsmanship som råder. Förbrödring mellan spelare, mellan supporters och mellan sponsorer i handbollens tjänst är härlig att beskåda. När det är match är det kamp men däremellan är det vänskap! Nu blir det spännande att se gladiatorernas kamp ute på hallgolvet! Bättre underhållning finns inte i mina ögon! Ingen fånigt ”hittepå” version utan riktig kamp! Nu är det viktigt! Eller för att citera Russell Crowe från filmen The Gladiator, ”What we do in life echoes in eternity”.

 

Varmt välkomna till Semifinal #4 !!

Forza LUGI!

 

Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

 

PS Kul att vara i Biblioteket på Stora Bokbytardagen. Ja det är faktiskt sant att det är den Stora Bokbytardagen den 16 maj!

DS

Fler nyheter från Herrar