Sista matchen i Arenan!

Som tidigare skrivits kommer Anders Hallberg efter 10 säsonger lämna LUGI för spel i danska ligan. Den sista Bildtext: Sista matchen i Arenan för Hallberg, välkommen tillbaka! (Foto Lars-Erik Nilsson)matchen i Arenan i LUGI-tröja blir på fredag i semifinal 4 mot Kristianstad. Och det är nog också den elitseriematch för LUGI som fått mest publicitet inom handbollen i Sverige och även inom media. Det förväntas slå publikrekord för en elitseriematch i Lund. Folk kommer i första hand från Lund med omnejd samt Kristianstadsregionen men det finns även andra handbollsintresserade från hela Sverige som reser till Lund för att uppleva denna match.

-          Ska bli häftigt menar Anders. Det kommer att bli otroligt tight. Kristianstad har pressen på sig och måste vinna och det gör att de kommer att ge 110 %. Och då måste vi göra det samma för att vinna. Vår fördel är ju att vi spelar på hemmaplan men det betyder inte att det går av sig själv utan vi måste vara på plats från början summerar Anders efter onsdagsträningen.

På träningen märker man av den här koncentrationen och att många tankar redan är på fredagen. Men det betyder inte att man inte har skoj tillsammans, skämten vid missar uteblir inte från lagkamraterna samtidigt som ilskan kommer ut verbalt från den spelare som missat något.

-          Det kommer att bli små detaljer som avgör det, t ex enkla kontringsmål och liknande. Jag hoppas vi klarar det säger Albin Tingsvall ödmjukt. Vi får försöka utnyttja att vi har hemmaplan samt att de har pressen på sig.

Inför semifinalerna förväntade sig alla experter att det skulle bli målsnåla matcher mellan dessa två lag. De flesta seriematcher har det varit låg produktionsnivå på mål på grund av lagens kända försvarsspel. Men de två första semifinalerna har det gjorts många mål och där kanske huvudmetoden har varit klurigt anfallsspel i kombination med tätt mittförsvar. LUGI har inte fått till det på linjen i samma utsträckning som tidigare i seriespelet. Den senaste semifinalen var man dock inne i det täta försvarsspelet igen och det blev endast 47 mål.

Att det kommer att ”liv i luckan” förstår alla som följt det här slutspelet. IFK Kristianstad kallar det för ”Årets match (såhär långt)” på sin hemsida och menar att de har varit i liknande situationer tidigare säsonger. Vem minns inte deras semifinalkamp mot Alingsås förra året!

Nu är det LUGI som spelar på hemmaplan och har då satt en tuff press på bortalaget med anledning av vinsten i Kristianstad i söndags! 

Väl mött till årets handbollsfest i Lund på fredag! Detta kommer nog till att bli en match som kommer att sitta i minnet länge, i alla fall i Lund!

 

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar