”På lördag är jag extra stolt!”

Som LUGI-supporter så finns det bara idag ett läge vad gäller glädje och stolthet. LUGI har som enda klubb kvalificerat sig till semifinaler på både dam- och herrsidan. Visserligen är det inte första gången detta hänt men tidigare har LUGI inte varit ensam i den rollen! Att damlaget klarade sig med 3-0 i kvartsfinalen mot Spårvägen var nog mer väntat att herrlaget skulle göra samma bravad mot Sävehof. Hade någon frågat mig för ett antal år sedan att vi skulle stå i den situationen hade jag nog varit tveksam till att ge ett positivt svar även om hjärtat är ett LUGI-hjärta. Och sedan med den stämningen som fanns på läktaren i onsdags. Sedan kan man alltid önska sig att det var fler på läktaren. De må kalla våra arrangemang bibliotekssträffar eller vad de vill men att stämningen har höjts under de sista åren men kanske speciellt denna säsong kan ingen säga emot. Jag tycker att kvaliteten på arrangemangen har blivit bättre. Sedan är vi inte uppe på samma nivå som Kristianstad som alla ofta jämförs med. Sedan är det fina med en förening som LUGI att man alltid kan gå till ansvariga för att ge sina sypunkter på förbättringar istället för att sitta på en anonym stol och gnälla! Och om man vill kan man även delta i de områden som man är intresserad av.

Pricken över i:et denna säsong hittills är naturligtvis den prestation som herrlaget har gjort i EHF-cupen. Steg 1 var kvalificeringsmatcher mot Tatabanya från Ungern, AEK Athens från Grekland. Bara detta var en prestation! Vem minns inte det publiktryck som fanns på den grekiska läktaren och att spelarna och LUGI-supporter fick ha skydd på resan från arenan.

När det var tid för gruppspelet chockade LUGI hela handbollseuropa med att slå Hannover i den första bortamatchen. Det slutade med gruppvinst i en serie med förutom Hannover även Ademar Leon och Csurgoi. LUGI har kommit med på handbollskartan i Europa!!!

Första matchen mot Constanta i Rumänien började lite olyckligt med att spelmotorn Anders Hallberg fick bryta efter ca 2 minuter. Men vad jag förstått så fanns det även andra faktorer som LUGI ej kunde påverka men som påverkade resultatet som bidrog till att LUGI till slut förlorade med 10 bollar. De som tycker att LUGI är dåliga ska inte glömma att nu är vi uppe bland de 8 (6) bästa EHF-lagen i Europa som ska bli 4. Drömmen är att LUGI ska vinna med minst 11 mål även om det verkar vara ett tufft krav. Men oavsett hur det slutar är jag ändå extra stolt som LUGI-supporter på lördag. Tänk att få uppleva ett LUGI som försöker kvalificera sig till Final4 i EHF-cupen. Detta är inget som jag tycker ni andra ska missa heller!

 

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar