LUGI i semifinal!!

Bildtext: Niklas "Gummi" Gudmundsson stod för 10 mål och blev matchens lirare! (Foto Lars-Erik Nilsson)

Efter en övertygande insats i nästan 60 minuter var det ingen diskussion om var segern skulle stå i kvällens kvartsfinal 3 mellan LUGI och Sävehof. Niklas ”Gummi” Gudmundsson hade en show som i fornstora dagar med sina kantavslut och straffar. Var det inte en stenhård i bortre burgaveln så kunde det i nästa bli en lurig knorr som rullade in vid bortre stolpen.

-          Nu spelar jag av ren glädje. Det är så roligt att spela handboll. Jag har fått en nytändning nu efter skadan även om jag inte kan gå på 100 % ännu. Det enda tråkiga med handboll är att man ska värma upp säger en nöjd 10-målsskytt!

De första minuterna började lite oroligt med tekniska fel från båda lagen. Många av mde 1907 på läktarna undrade om det verkligen var slutspel i den svenska Elitserien de hade kommit till. Men efter ca 4 minuter var alla spelare på banan och hade hittat rätt i sina passningar m m.

LUGI tog kommandot från början med en ledning med 4-1 och lite längre fram 7-3 så Sävehof fick jaga hela matchen igenom. Som närmast var man i ett underläge med 1 mål efter ca 21 min. LUGI gjorde ett nytt ryck de sista 4 minuterna i första halvlek då man gick från 13-11 till 17-12 vid halvtidsvilan.

Alla väntade sig att Sävehof skulle komma ut med sin sista energi i andra halvlek och ta vara på chansen att få spela i alla fall  minst en kvartsfinalmatch till. Men LUGI hade förberedda spelare som visste sina roller och den 5-målsledning de hade efter halva matchen krympte som mest till fyra mål vid något tillfälle. Matchen var ganska tuff både fysiskt och psykiskt och LUGI fick vila sig på bänken 9 ggr 2 min medan Sävehof kom undan med 4 utvisningar varav en ledde till rött kort.

-          Jag tycker vi gör en mycket bra genomförd match i ca 50 minuter. Detta var nästan en fullträff, det är gött som fan summerar Tomas Axnér LUGI:s insats.

I Sävehof ska målvakten Peter Johannesson känna sig nöjd för sin insats även om han inte fick koll på Gummi. Även Eric Forsell-Schevert var duktig och fick ta emot priset som Sävehofs bästa spelare. Mattias Tynell började bra men tappade energi i slutet av matchen.

I LUGI fick Niklas Gudmundssom priset som bästa spelare. Men de flesta i LUGI kan nämnas för sina insatser men för att ta någon så gör Espen Christensen en fantastisk match, Johan Larsson går in och räddar två straffar, Hampus Jildenbäck blev plötsligt ett hot på nio meter med 2 mål av 3 från denna position. Listan kan göras lång!

Bildtext: Stor glädje i LUGI efter den formidabla insatsen! (Foto Lras-Erik Nilsson

Matchen slutade 33-26. LUGI har kvalificerat sig för semifinal efter 3-0 mot Sävehof. GUIF är också klara för semifinal.

Målskyttar m m finns i MATCHPROTOKOLL!

MATCHBILDER>>

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar