Final är fest!!

I modern tid har vi blivit bortskämda med SM-finaler. Detta är ju den tredje finalen på rak med damernas två tidigare. Det är en otrolig känsla och ett tecken på att föreningen är på rätt väg! Föreningen har som bekant ett historiskt seniorguld. Det var herrlaget 1980 som vann en rysare mot Ystads IF. Då skapades det ett gäng  ”Odödliga legender” som fortfarande finns i närheten av klubben och SM-guldet visade sig vara kulmen på en storhetes-era i föreningen på herrsidan på 70-80-talet. Föreningen hade speciella ledare som Vinco Tomjlanovic, Bertil Andersén och Olle Olsson. Män som kunde sin handboll och var aktade tränarnamn i hela världen. Nu har herrar Axner/Zanotti möjligheten att själva bli odödliga, skriva in sig i historieböckerna för all framtid och få dricka gratis kaffe på kansliet resten av livet!

Herrlaget är ett synnerligen härligt komponerat lagbygge. Ett gäng fyllt med vinnare, sköna typer, tänkare, finsnidare och ödmjuka elitidrottare. Myten är att LUGI genom åren har varit för snälla och välkammade. Nu är laget tuffare och fränare. Tränarna har satt sin prägel på laget. Jag frapperas av det går alldeles utmärkt att kombinera en snäll stil med att vara tuff när det gäller på planen! Det gäller att sätta rätt sida till vid rätt tillfälle! Detta lag är ett gäng vinnare som kan vinna SM-guld, vinna banketten och sedan i det civila livet också vara vinnare! Det är LUGI för mig.

SM- finalen är också en milstolpe för ett gäng individer i klubbens ledning som har kämpat hårt i många år. Jag tänker på ordföranden Tomas Persson som var den som anställde undertecknad 2001. Tillsammans har vi kämpat i över ett decennium med många vinröda själar mot många olika typer av problem. Vissa personer har hängt med hela vägen som Matts Larsson och Per Samuelson. Andra har tillkommit under resan och bidragit med sin kompetens. Vilken resa vi har gjort! Om man tittar på klubbens ekonomiska, organisatoriska och sportsliga nivå för 14 år sedan jämfört med nu är det en fantastisk utveckling. Att spela finalspel är också en fjäder i hatten till alla i styrelsen, alla på kansliet, alla ungdomsledare, alla sponsorer, alla supportrar och inte minst alla som gör det livsviktiga jobbet i de olika kommittéerna! Hatten av för er!! På lördag skal ni sträcka på er extra och njuta och heja något så infernaliskt att laget bärs fram!

En förening med damlag på tröskeln till final, tre medaljer i USM och herrlag i SM-final är något att vara stolt över! Vi var den enda föreningen med både dam- och herrlag i semifinal i handboll vilket är i princip unikt i alla lagsporter i Sverige! Vi tog flest medaljer i USM! Lägg därtill att föreningen tagit ställning, och är föregångare i Antikränkningsarbete och håller de mjuka värdena högt! Klart man är en stolt LUGI:st!

Fick lite tips på lite roliga "sammanträffanden" av förre LUGI-spelaren/tränaren Linus Asu!

”LUGI tog sitt förra JSM-guld 1999 (för 15 år sedan) med en viss Kristian Meijer i laget. I år, tog vi ett nytt JSM-guld med Oscar, Niklas, Felix, Jeppsson & Otto i laget. Meijer är född 1980, samma år som LUGI senast tog SM-guld på seniornivå. Det året vi/Kristian tog JSM guld flyttades ett helt koppel spelare upp till A-laget och bildade ryggraden i laget många år framöver - Meijer inte minst. I år har Kristian möjligheten att tillsammans med sina 15 år yngre lagkamrater Oscar, Niklas, Felix, Jeppsson & Otto kröna karriären med ett nytt SM-guld, den här gången som senior...”

 140516 LU Kstad 062

Forza LUGI!

 

/Emme Adébo, Sportchef i LUGI Handboll

 

Fler nyheter från Herrar