“Ger allt för SM-guld”

Det var vår lagkaptens ord efter matchen idag.  Anders Hallberg är väl värd ett SM-guld innan han, efter 10 år, lämnar LUGI för proffskontrakt i Danmark.

Tredje kvartsfinalen låg helt i LUGIs händer. Försvaret, Nemanja Milosevic, Magnus Jernemyr, Jakob Wickman-Modigh, var på topp. Espen Christensen i mål räddade det försvareret missade och Gudmundssons straffar är untouchable. Gummi har gjort 13 straffar i de tre kvartsfinalerna och satt alla. All heder.
Johan Larsson gjorde en strålande insats när han räddade två straffar.

Svårt att säga vad som var karaktäriserande för matchen. LUGI var där för att vinna. När laget gick in på planen så handlade det inte om ‘att vinna matchen’ utan om ‘finns ingen tvekan - vi ska vinna matchen. Vi ska till semi.’

33-26 i slutresultat visar att beslutsamhet vinner i slutändan.

Gudmundsson sa efter matchen att han, efter sin långa rehab, känner sig pånyttfödd. “Det är jäkligt kul att spela handboll!” Och efter 10 mål i matchen kan man inte annat än hålla med.

Albrechtson i Sävehof sa å andra sidan “Försvarsspelet sänkte oss. Vi var som höns som springer runt. LUGI är duktiga bakåt.”

Nu tar vi paus i ett par dagar. Ser fram mot andra kvartsfinalen mot Rumänien i EHF-cupen och fortsatt spel i elitserien.

Forza LUGI.

 

Terése Gunnarsdotter-Bergström

Fler nyheter från Herrar