“Det bästa som kunde hända!” **

**Uppdaterad

 

Orden är Anders Hallbergs, stolt och glad lagkapten, direkt efter matchen som tagit LUGI till SM-final.

Johannes Hippe: “Just nu är jag bara borta.
Johan Zanotti: "inte ett ord " - tagen och skakade på huvudet.
Jakob Wickman-Modigh: “Dubbelt firande? Vad menar du? Jaha... Nej bättre än så här kan det inte bli.” (Med anledning av uttagningen till landskampen mot Norge.)
140516 LU Kstad 366
Tusentals LUGI-fans tog med sig karnevalsyran till Arenan och spräckte myten om biblioteket. Tillsammans med orangea IFK-fans lyftes taket till oanade höjder och stämningen i hallen var av sällan skådat slag. Så var också spänningen. Det är ju så med handboll. Inget är över förrän sista sekunden passerat.

Det var starkt spel av båda lagen. Målen följdes åt. Starkast på planen var ändå LUGI. LUGIs mur höll bollarna borta, när de kom förbi stod Espen Christensen och hindrade dom från att komma  i mål. Under några få gånger under matchen var Kristianstad ikapp, och hade till och med ledningen. Men LUGIs vilja och målmedvetenhet var starkare och för tredje gången i rad var segern LUGIs och SM-finalen säkrad. Matchen slutade 25-23.


Emme Adébo, sportchef: “Detta är helt fantastiskt. En euforisk känsla - fullsatt arena och vinst tre gånger på raken mot Kristianstad. Underbart.”  

LUGI är i SM-final. Vad mer kan man säga. Forza LUGI!!!

 140516 LU Kstad 376

Nu har vi damernas femte semifinal att se fram emot på söndag. Vi hoppas att samma karnevalsyra som ikväll smittar av sig så att vi får två vinröda lag i SM-final.

 


Matchen i siffror:

Målskyttar LUGI: Jonatan Leijonborg, 1; Joacim Erntsson, 1; Albin Tingsvall, 9; Anders Hallberg, 5; Niklas Gudmundsson, 1; Johannes Hippe, 5; Hampus Jildenbäck, 3.

Målskyttar Kristianstad: Markus Olsson, 4; Albin Lagergren, 4; Johannes Larsson, 3; Olafur Gudmundsson, 2; Johan Jepson, 3; Andreas Cederholm, 3; Lars Möller-Madsen, 2; Anton Lindskog, 2.

Utvisningar LUGI: Jakob Wickman-Modigh, Anders Hallberg, Hampus Jildenbäck.

Utvisningar Kristianstad: Olafur Gudmundsson, Anton Lindskog

Matchbilder>>

Fler nyheter från Herrar