Sensationsseger för LUGI mot Hannover

LUGI gjorde en helt fantastisk insats i sin för EHF-cupmatch mot Hannover och vann till slut med 32-28 efter 15-13 i halvtid.

LUGI tog ledningen direkt med 5-2 . Sedan hade faktisk LUGI ledningen med 2-3 mål hela första halvlek med ett undantag vid 13-13. Men de reparerade det snabbt och gjorde två raka mål som gav en ledning med 15-13 efter 30 minuter. Framåt var Anders Hallberg väldigt framgångsrik i målprotokollet tillsammans med Hampus Jildenbäck.

I andra halvlek tog Hannover sats och gick både ikapp och förbi LUGI till 18-16. Men LUGI gav inte upp och Bildtext: Anders Hallberg 7-målsskytt mot Hannoverfortsatte på sitt sätt och kvitterade och gick förbi. Efter 42 min var ställningen 19-20, en ledning som LUGI aldrig släppte utan utökade istället! I slutet kom målen väldigt snabbt men målen fördelades på 12 (!!!!) olika spelare i LUGI.
Framgångsrikaste målskytt var Anders Hallberg med 7 mål, Hampus Jilldenbäck 6 mål, Albin Tingsvall 5 och Kristian Meijer 3. Jonatan Leijonberg fick rött kort efter tre utvisningar.

Tomas Axnér:

”Jag är j…ligt stolt över grabbarna, trodde aldrig de skulle klara det! En formidabel insats från hela laget. Hallberg gör en fantastisk match med 7 mål, Hampus och Meijer gör 6+3 mål vilket gör 9 mål tillsammans. Vårt mittförsvar var helt fantastiskt, jag har inga ord för denna insats. I slutet kommer Roth in och är helt kylig och sätter mål, fantastikt, Wickman sliter framåt, ja….”

På frågan om han hade detta på känn svarar Tomas:

”Visst kunde jag förutspå att laget passade oss med mycket spring och genombrott men jag har tidigare sagt att de skulle klara Elitserien obesegrade så visst var det mer än jag hade trott. Men Johan sa innan att han hade det på känn. Jag tror att det är första gången ett svenskt lag har slagit ett Bundesligalag när det verkligen gällt något!”

Hemsidan hade också svårt att komma med ord som passade in i detta sammanhang så det blev ett:

GRATTIS!

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar