Nu börjar EHF-cupen på riktigt!

Efter två matcher där det gällde vinna eller försvinna startar nu gruppspelet i EHF-cupen. Det är två svenska lag som kvalificerat sig, LUGI och Kristianstad. Totalt är det 4 grupper med 4 lag i resp. grupp. Ni kan se gruppindelningen på EHF-sajten.

De lag som LUGI slog ut var Tatabanya från Ungern samt AEK Athens från Grekland. Lagen som finns med i LUGI:s grupp är Hannover (Tyskland), Real Ademar Leon (Spanien) samt Csurgoi KK (Ungern).

För LUGI:s del börjar gruppspelet på lördag borta mot det bästa laget i gruppen, Hannover. Ni kan se LUGI:s spelprogram under Herrar->EHF-cupen.

-          Jag tror att Hannover är så bra att de gått obesegrade igenom den svenska Elitserien. De har två Bildtext: Tomas Axnér instruerar på träning inför EHF (Foto Lars-Erik Nilsson)landslagsspelare på linjen, på V9 har de en väldigt duktig spelare från Estland som heter Patrail, H9 en duktig islänning och en annan duktig slovakisk spelare. Nu har de även värvat en ny spansk spelare som ska hålla hög klass säger Tomas Axnér.

Med anledning att Axnér förutspår att Hannover skulle kunna obesegrad igenom Elitserien så finns det sannolikt ingen stor chans att ta hem den första gruppsegern där.

-          Jag är förhoppningsfull, vi måste vinna minst en bortamatch, helst två och vinna två hemmamatcher. Och då kan vi bli tvåa i gruppen. Det är ingen omöjlighet men det blir inte lätt. Csurgoi är ett bättre lag än Tatabanya som vi slog ut trots att vi började med oavgjort hemma. Real Ademar Leon är absolut inte dåliga eftersom de gått till gruppspelet men de har ett ganska ungt lag, de håller på att bygga upp det igen efter ekonomiska problem i klubben så de ska inte vara omöjliga.Bildtext: Axnér i samtal med Zanotti (Foto Lars-Erik Nilsson)

För LUGI:s del börjar som sagt gruppspelet imorgon (lördag) borta mot Hannover. Matchen börjar kl 19:00 och vi ska göra allt för att försöka rapportera via vår Facebooksida samt Twitter. Tyvärr finns det ingen sändning av matchen via TV eller webb. Tomas Axnér uttryckte också efter segermatchen mot Alingsås att man får ta med sig kampandan och att man inte gav upp till matchen mot Hannover. Så får vi se hur länge det räcker! Inget är omöjligt i handboll!!!!!

Första hemmamatchen för LUGI spelas söndagen den 16 febr. kl 17:00 mot det spanska laget Real Ademar Leon. Då hoppas laget på ett starkt stöd i Arenan.

VINRÖTT var färgen som ska dekorera sittplatserna på läktarna då! Vi ses!

 

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar