LUGI har chansen i EHF-cupen

På söndag fortsätter LUGI-s EHF-resa. Efter kvalificeringen till gruppspelet har LUGI avverkat tre matcher och nu M EHF CUP Logomött samtliga sina gruppmotståndare en gång. Första matchen mot Hannover var just den matchen som alla förväntade sig att LUGI skulle förlora men där alla experter tippade fel. LUGI vann med siffrorna 32-28 på bortaplan.

Nästa match var den omtalade ”spanienmatchen” i Lund mot Real Ademar Leon. Efter en lite tveksam första halvlek så tog LUGI tag i spelet i andra halvlek och delade på poängen mot det spanska laget. 30-30 slutade denna match.

Den tredje matchen var bortamatch mot det ungerska topplaget Csurgôi KK. Csurgôi KK vann matchen med tre mål 25-22 efter ett LUGI-underläge med 17-10 i halvlek.

Tabelläget nu är att Csurgôi KK och Ademar Leon har 4 p, LUGI har 3 p och Hannover 1 p.

Vid en vinst på söndag kommer LUGI passera Csurgôi KK och sedan beror det på hur matchen mellan Hannover och Ademar Leon slutar. Vinner Hannover och LUGI vinner så är LUGI uppe i serieledning i gruppen och förutsättningarna för att gå till slutspel i EHF-cupen är stora.

Tomas Axnér har sagt att hemmavinster är ett måste för att kunna gå vidare. Nu har man en oavgjord hemma hittills men å andra sidan har man två bonuspoäng från bortamatchen mot Hannover som ingen hade räknat med.

LUGI:s återstående program efter matchen på söndag är hemmamatch mot Hannover den 22 mars samt bortamatch mot Real Ademar Leon den 30 mars. (Till denna bortamatch i Spanien vet jag att 6 trogna LUGI-supporter redan har bokat resa redan, skoj!)

Men först gäller det nu Csurgôi KK på söndag. Väderprognoserna ser ljusa ut publikmässigt, det förväntas regn på söndag! Kl 17:00 börjar matchen!

Vi återkommer senare med en intervju av Tomas Axnér!

 

/Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Herrar