LUGI-Hammarby på onsdag!

140226 HammarbyNu blir det en liten paus i EHF-spelet fram till och med den 16/3 och det skall bli riktigt kul att fokusera på Elitserien ett tag, även om EHF-cupen ger en härlig stjärnglans! Matcherna mot ”Bajen” brukar vara roliga och det kommer säkert inte att bli ett undantag denna onsdagskväll!

Hammarby har spelat stabilt hela säsongen och ligger för närvarande på den åttonde och sista slutspelsplatsen, men har hela åtta poäng ner till jagande Ystad och Skövde. Efter några år präglade av ekonomiska trubbel verkar också en stabilitet har skapats på det organisatoriska planet i Hammarby, och numera saknas de negativa rubrikerna.  Coachen Kalle Matsson har ett häftigt manskap som spelar en offensiv handboll full med fart och smarthet. Lirare som Pujol och Hanisch på 9-meter öser in mål och på kanten har man en av Elitseriens största artister i Martin Dolk. I mål har man en succénykomling i Pontus Espling som har en av Elitseriens bästa räddningsprocent.

Hemmagrabbarna i Vinrött är säkert revanschsugna efter två raka förluster i Elitserien mot GUIF och Sävehof.  I söndags blev det också en förlust i Ungern, men då var prestationen i andra halvlek mycket bra. Espen Christensen spikade igen kassen med god hjälp av mittlåset Jakob Wickman- Modigh och Nemanja Milosevic. Framåt blev det bättre fart och tryck i andravågen där Johannes Hippe tog chansen att visa upp sitt mäktiga skytte. Att bomba in ett flertal skott från långt håll på en så duktig målvakt som Wyszomirski är imponerande! Det är för övrigt samme Wyszomirski som fullständigt knäckte Sverige i EM i Danmark.Bildtext: Matchbild från senaste mötet i Lund!

Välkomna på fest i Arenan. Förhoppningsvis kommer Bajenfans i Skåne och förgyller matchen som vanligt!

Klä dig i vinrött. Forza LUGI!

 

/Emme Adébo, Sportchef LUGI Handboll

Fler nyheter från Herrar