Förlust mot Sävehof

Efter en kanonstark inledning och en ledning med 6-2 för LUGI såg det ljust ut. Sävehof tog timeout som hjälpte dem att komma in i matchen och de närmade sig också i antal mål. Men LUGI stod emot trycket och hade en ledning med 13-11 i halvtid. LUGI:s 13 mål i första halvlek hade 11 olika målskyttar. Ska även nämnas att Espen Christensen i målet låg på en räddningsprocent på 50 i första halvlek.

I andra halvlek så fortsatte Sävehof att närma sig och kvittera. LUGI fick en hel del tekniska fel med passmissar och tappade bollar.  Sävehofs vänsterkant Viktor Ottosson hade en bra dag på jobbet med 6 mål. Espen Christensen fortsatte att storspela i målet och LUGI hängde med till 24-24 när det gått 53 min av matchen. De sista 7 minuterna vann Sävehof med 5-1 vilket gav ett slutresultat på 29-24 till Sävehof. Espen Christensen slutade på 46 i räddningsprocent.  LUGI fick 3 målskyttar med 4 mål vardera, Johannes Hippe, Albin Tingsvall och Hampus Jildenbäck. LUGI hade 5 utvisningar.

-          Vi gör en jättebra första halvlek men orkar inte fullfölja hela matchen. Vi hade för många tekniska fel med bortkastade bollar i andra halvlek. Det fanns inte samma energi och glädje idag jmf med de två tidigare matcherna. Men det är något som vi måste lära oss att mobilisera för alla matcher. Espen gör en stormatch i målet avslutar Tomas Axnér samtalet efter matchen.

 

Ett kort referat skrivet av Lars-Erik Nilsson

Matchprotokoll med målskyttar>>

Fler nyheter från Herrar