Fest på söndag!

Den första gruppspelsmatchen i EHF för LUGI är på söndag mot Reale Ademar Leon. Mycket av arrangemanget kommer att präglas Spanien och spansk kultur. Det kommer att bli en del härliga jippon. Bland annat kommer det att lottas ut resor till returmötet i Spanien den 30 mars där flyg, busstransfer, hotell samt matchbiljett ingår. Vem kommer att bli de lyckliga vinnarna?

I Arenan kommer det att serveras tapas, dansas flamenco mm.

131120 Lu Kstad 250

Och vid sidan av allt detta festliga så kommer det även att spelas handboll mellan två topplag i Spanien resp. Sverige. LUGI har börjat med vinst i EHF liksom Ademar Leon.

Min fråga går till Tomas Axnér inför matchen, har ni haft någon chans att studera motståndarna på söndag?

-          Vi har faktiskt haft tillgång till två matcher och det var bra. De har ett helt annat tänk och spel än vad vi är vana vid.

Vadå annat spel?

-          De kör väldigt mycket med kantövergångar och skenmanövrar som vi säger på handbollsspråk. Det är mycket fart och fotarbete, mycket avslut på 6 m. De är väldigt duktiga på kontringar!

Hur ser deras lag ut, ålder, nationalitet osv?

-          De har väldigt många unga och duktiga spelare. De håller på att bygga upp ett nytt lag efter klubbens ekonomiska problem. Sedan har de förstärkt ytterligare med spelare från Kroatien, Serbien och Ryssland. Där har vi nog en fördel med lite mer erfarna spelare.

Hur ska ni besegra dem?

-          Vi får vara väldigt kyliga i våra anfall, absolut dra ner på de tekniska felen, det har vi inte råd med, ja allmänt vårda bollen på ett bra sätt!

Är detta en måste-match?

-          Vinner vi inte hemma i Lund måste vi vinna när vi möter dem på bortaplan för att vi ska ha en chans att gå vidare dvs bli bland de två första i gruppen. Och vi har bäst chans hemma!

Och hur blir det med spel för Magnus Jernemyr?

-          Vi siktar på att han ska vara tillbaka mot Guif på torsdag i nästa vecka!

 

Och så laddar vi upp för EHF-festen på söndag! Frågan är naturligtvis, blir det spansk eller svensk afton på planen! Naturligtvis ser vi fram emot en vinröd afton både på plan och på läktare!!

VÄL MÖTT på EHF-festen!!

131120 Lu Kstad 153

Fler nyheter från Herrar