”En av de bästa matcher jag varit med om”

Orden är från lagkapten Anders Hallberg som spelat en hel del matcher för LUGI. Anders gör sin 10:e säsong i LUGI och har spelat drygt 250 matcher för LUGI i Elitserien med slutspel samt gjort ca 750 mål så brist på erfarenhet finns inte. Och matchen han pratar om är den mot Hannover i EHF-cupen på lördagen. Låt oss njuta av den framgången ytterligare några minuter!Herr11

-          Som alla andra matcher gick vi igenom motståndarlaget och deras styrkor. Vi fullföljde till 100 % den plan vi kommit överens om. Vi utnyttjade deras storlek på spelare för helt klart skiljer sig den europeiska spelstilen från vår svenska. Längre söderut utnyttjar man kroppen mycket mer medan vår stil bygger mer på speed.

Om du ser till din insats i matchen, 7 mål mot ett Bundesligalag är inte så illa!

-          De flesta målen var skott utifrån. Eftersom jag spelat så många år i den svenska elitserien känner de flesta till hur jag avslutar här. Andra i Europa känner inte till det så väl och det måste jag försöka utnyttja. Sedan gillar jag att möta stora spelare som jag kan använda som täckmantel för mina skott.

Hur fördelade sig målen för er?

-          Jag tror vi gjorde 4 kontringsmål sedan var det spridning i hela laget på alla positioner. Vi utnyttjade kanterna väldigt bra. Deras målvakt var mycket duktig och tog många frilägen men vi redde ut det!

Men vad är det avgörande för att ni kommer tillbaka från ett underläge och till och med går ifrån i slutet?

-          Vi har en bra känsla i laget, vi har ett bra självförtroende, vi vet att vi kan spela bra. Och sedan tycker jag det visat sig att vi är starka de sista 10-15 minuterna och orkar fullfölja vår match och våra planer till 100 %.

På frågan om hur det ser ut inför nästa EHF-match så ligger Anders lågt!

-          Just nu känner jag inte till spanska laget Reale Ademar Léon så mycket men ska vara mer påläst när vi närmar oss matchdagen!

Hemsidan tackar för pratstunden och önskar fortsatt lycka och framgång i både den svenska Elitserien samt EHF-cupen. 

/Lars-Erik Nilsson

Bildtext: Anders vid fyspasset på måndagen (Foto Lars-Erik Nilsson)

Fler nyheter från Herrar