Med sikte mot Europa

En pratstund med Simon Jeppson, en av det unga spelarna i LUGIs herrlag som fått stort förtroende från tränarduon Thomas Axnér och Johan Zanotti.

Simon kommer från ett i det närmaste legendariskt lag i LUGIs historia. Pojkar -95. De vann under åren 2011 och 2012 i princip allt som går att vinna. Från Lundaspelen till USM. Och som största handbollsminne - hittills - sätter Simon när laget 2012 vann USM.  

Simon hyllar sina dåvarande tränare som till största del låg bakom lagets framgångar. Framför allt för att de var så avslappnade. Att ha roligt och spexa var en viktigt del av träningar och turneringar och Simon kommer framför allt ihåg när de kom utklädda som tjejer! Han medger att det nog skulle sitta långt inne att Axnér och Zanotti skulle göra det samma.

“Mitt hjärta är så vinrött det kan bli” säger Simon som började spela handboll i 10-årsåldern. Fritiden består av handboll och plugg - han går på Naturvetenskapliga linjen med inriktningen Nationella Idrottsutbildningen, NIU, på Polhemsskolan i Lund och har dryga halvåret kvar till studenten. Därefter väntar ett sabbatsår för att helt satsa på handboll. Målet är att så småningom kunna leva på sitt spelande och drömmen är att få spela som proffs i Spanien eller i Tyskland. 

I LUGIs herrlag känner han sig hemma. Lagandan är stor och stödet från de äldre och mer erfarna spelarna betyder mycket. Att känna att man utvecklas och nå upp till nya mål är viktigt. Det gäller såväl på ett individuellt plan som med laget. 

Individuellt känner Simon att det är i försvaret han måste bli starkare. Speltiden för laget han haft hittills har varit anfall. Han, och laget, får många tips och mycket stöd från Magnus Jernemyr både vad gäller försvarsspel och spel framåt. “Att få spela med Magnus, det är stort!” säger Simon.

“Jag har ju sett honom spela i landslaget i många år och följt hans karriär, så visst är det stort att få spela tillsammans med honom”. Att tillsammans med Magnus få stå efter en match och skriva autografer är en stor glädje och stolthet. Det var inte så länge sedan han själv stod där och väntade på att spelarna skulle gå av planen så att han kunde få en autograf. 

“Jag hoppas att jag kan vara en förebild och inspirera barn och ungdomar”. Och jag kan skriva under på att det nog inte finns minsta tvekan till det. Detta säger jag även om jag känner mig otroligt liten när träffar honom. Bildligt talat. 1,59 kontra Simons 2.02... 

Matchen mot Önnered i söndags blev inställd då man på vägen till Göteborg råkade ut för en olycka med bussen. Ingen kom som väl är till skada. 

I kväll är det hemmamatch mot Kristianstad. En match mellan dessa två lag är en klassiker och ofta sedd som tidig final i Elitserien. Under förra matchen mot Kristianstad, på bortaplan, gjorde Simon en fantastisk insats. Pressen för LUGI är stor men bara rolig och utmanande säger Simon. Jag hoppas att han får komma in och sätta samma snygga mål som i bortamatchen. Dessutom hoppas jag att Simon kommer få fler fantastiska minnen i sin karriär framför. Må det så vara för LUGI, Tyskland eller Spanien.

 

 Av Terése Gunnarsdotter Bergström 

 

Fler nyheter från Herrar