Intervju med Jernemyr

Magnus Jernemyr under ett träningspass i LUGI (Foto Lars-Erik Nilsson)

Hemsidan har inte haft någon intervju av Magnus Jernemyr tidigare. I samband med att det blev officiellt att han valt LUGI som klubb fanns det väldigt mycket artiklar mm om både honom och varför han valt LUGI.

Nu har det gått drygt två månader och då har vi valt att höra med Magnus om hans val av klubb mm. Så Magnus, är du fortfarande övertygad att du valt en bra klubb?

 -          Jag har bara positiva erfarenheter av LUGI hittills. De har tagit emot mig på ett bra sätt, jag har kommit bra in i laget och trivs bra med tränarna och killarna i laget. För tillfället bor jag i Malmö men jag kommer att flytta till Lund inom en snar framtid så det blir bra.

 Vad är egentligen den stora skillnaden mellan en klubb typ LUGI och Barcelona?

 -          Det går inte att jämföra! Det är två skilda världar. Naturligtvis är det klubbarnas ekonomiska förutsättningar som är den grundläggande skillnaden. Barcelona är en av världens största klubbar. Medelåldern i Barcelona är drygt 30 år. Här i LUGI är den kanske drygt 20-22 år. I Barcelona spelar färdigutvecklade spelare dvs det läggs ingen tid på individuell utveckling. I Sverige och LUGI lägger vi ner mycket tid på att utveckla spelare individuellt. De flesta är i början av sin karriär. Pressen att vinna är helt annorlunda, det finns inget annat än att vinna. Andra exempel är om vi t ex fick en fotskada eller liknande så var det bara att gå nästan rakt över gatan till klubbens egna sjukhus/röntgen. Detta är bara ett exempel. Men för min del är detta ett avslutat kapitel. Det har varit fantastiskt att få vara med om det. Men nu är det LUGI som gäller!

 Hur har det varit att anpassa sig till den svenska nivån vad gäller försvarsspel? Man kan se att du ofta är i kommunikation med domare efter domslut!

 -          Det skiljer sig också väldigt mycket. Anledningen till att jag ofta pratar med domare efter ett domslut är att jag vill veta varför de har tagit det beslutet. Det är inte för att protestera. En domare måste ju kunna förklara varför man blåst av spelet och t ex dömt ett frikast. Jag vill ha bra kommunikation med domare. De flesta ger ett svar. Men det finns ju de som inte vill förklara sina domslut!

 Hur tycker du det fungerat spelmässigt?

 -          Det tar alltid lite tid att komma in i spelet och hitta sina roller. Men jag tycker det blir bättre för varje match vi spelar. Jakob och Nemanja har ju spelat ihop några år nu så de är samspelta.

 Du sa tidigare att i Spanien var det en press att vinna varje match! Är det inte så i Sverige?

-          Med det seriesystemet vi har med slutspel så blir det inte lika mycket press i varje match. Du blir ju inte belönad om du vinner serien! Så egentligen räcker det med att komma bland de fyra bästa, i värsta fall de 8 bästa i serien för att komma till slutspel. Och då är inte varje match jätteviktig. Du kan förlora en match då och då i seriespelet utan att gå miste om chansen att bli svenska mästare.

 Hur skulle du vilja ha det?

 -          En rak serie där alla matcher blir jätteviktig och där seriesegraren blir svensk mästare. Och ett spelschema där matcherna är jämnt fördelade i kalendern med ca en match per vecka. Nu har vi ibland tre matcher i veckan och sedan är det ett speluppehåll på tio dagar osv. Det blir ryckigt för spelarna och sliter mer än jämnt fördelade matcher.

 Till sist, hur stort är besväret med foten som du hade smärta i?

 -          Det är inget problem nu!

 

Hemsidan tackar för pratstunden med Magnus Jernemyr!

 

Fler nyheter från Herrar