Smakstart räckte inte för LUGI

Första ronden av semifinalen mellan seriesegrarna Skuru och LUGI gick till hemmalaget Skuru. Vinst med 28-19 och därmed 1-0 i matcher till Nacka-laget. Trots en bra start av LUGI, så räckte det inte för att störa Skuru.  

LUGI fick en riktig smakstart i matchinledningen. Ljustavlan i Eriksdalshallen visade 0-6 efter 9 minuter och gästerna från Lund höll faktiskt Skuru mållösa i nästan 10 minuter innan hemmalaget fick hål på Esmeralda Fetahovic i LUGI-målet. Resterande 20 minuter av första halvlek gick sedan i seriesegrarnas tecken. Från 0-6 och 3-8 var man ikapp vid ställningen 9-9, för att sedan även ta en ledning i  paus med 13-11. LUGI´s anfallsspel gick en aning i stå efter den fina inledningen, men Skuru är ett tungt lag att möta. Man har bra spelare på alla positioner och är giftiga framåt i nästan varje anfall. 

3 snabba mål av hemmalaget i början av andra halvlek, skulle sedan visa sig vara alldeles för tungt att plocka in för bortalaget. Efter 45 minuter var ställningen 22-16 och Skuru kunde näst intill defilera hem resten av matchen fram till slutsignalen. 28-19 blev till slut vinstsiffrorna och därmed kopplade seriesegrarna greppet om semin. 

Jenny Södrén fick priset som Skurus bästa spelare, medan Melissa Petrén fick priset hos LUGI. Melissa blev även målbäst i matchen med sina 6 mål. 

En märkbart besviken Olivia Löfqvist i LUGI sammanfattade matchen i tv-intervjun efter slutsignalen:

- Jag tycker inte att vi är där över huvud taget, förutom i inledningen. Vi måste ha mer fokus både bak och fram. Sen straffar alla våra misstag oss. Vi spelar alldeles för mycket inåt i mitten, vi har ingen bredd alls framåt idag. 

Match 2 i semifinalserien spelas onsdagen den 24/4 kl 19.00 i Arenan i Lund. Bara att ta nya tag!

Matchfakta semifinal 1:5

Skuru IK-LUGI HF 28-19 (13-11)

Målskyttar LUGI: Melissa Petrén 6, Hannah Flodman 4, Olivia Löfqvist 3, Julia Olsson 3, Tova Alm 1, Kajsa Dahlberg 1, Elinore Johansson 1

Skribent Roger Kristiansson

Fler nyheter från Damer