Skarpt läge – igen!

 

Söndagens drabbning mellan Skuru och LUGI i semifinal 3 blev inte lika bra som hemmamatchen sett med LUGI-ögon. Förlust med 20-29 efter 9-15 i paus. Men nu är det ny kamp på 1:a Maj där det gäller vinna eller försvinna.

Bildtext: Olivia Löfqvist inför semifinal 4

Den första frågan vi ställer till lagkapten Olivia Löfqvist är vad det var som var skillnaden mellan de två senaste matcherna:

-         Framför allt var det försvarsspelet. Vi fick inte riktigt träff på dem som vid hemmamatchen. Och det gjorde att vi inte fick några kontringar med oss. Sedan satte de sina avslut bättre denna gången.

Hur var det med anfallsspelet?

-         Vi skapade en hel del läge men satte inte dem. Och sedan hade väl Skuru mer koll på Melissa denna matchen. Vi hade inte samma flow som vid hemmamatchen.

Nu är det skarpt läge, vinna eller försvinna!

-         Det är faktiskt samma läge som vi hade mot Önnered i Göteborg i kvartsfinal 4. Nu har vi fördel av hemmaplan så vi tror på det här. Får vi bara dem dit vi vill så ska inget vara omöjligt!

Vad är det för fördel med hemmaplanen?

-         Visst var det en del som stödde oss i Eriksdalshallen också men det blir inte som hemma. I senaste matchen var det fantastiskt med allt stöd och den härliga stämningen. Jag kan bara uppmana alla att komma till Arenan för att uppleva det samt hjälpa oss i denna matchen avslutar Olivia Löfqvist.

Så lyssna på Olivias uppmaning, kom och stöd våra tjejer på onsdag.

Boka in en fullspäckad onsdag. Från kl 16 är det ansiktsmålning och Fanzone med herrlaget i foajén där ni kan få autografer och ta selfies. I loungen serveras en vårinspirerad meny med kycklingbröst, dillslungad färskpotatis, blandad kål och ramslökssås. Mingla med lite skön livemusik och hör vad tränarna har att säga innan matchen. Efter det hejar vi fram damerna till en seger! FORZA LUGI

 

Skribent Lars-Erik Nilsson

Fler nyheter från Damer